Nå får Spotify bøttevis av ny elektronisk musikk

Nå får Spotify bøttevis av ny elektronisk musikk

Svenskene snekret avtale med Beatport.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hvis du liker elektronisk musikk har du kanskje støtt på problemet. Du abonnerer på en betalt musikktjeneste, men musikken du vil ha tak i ligger ikke der. I stedet ligger den et annet sted, så som på tjenestene Beatport eller Soundcloud.

Onsdag gikk det ut en pressemelding om at to av disse aktørene nå slår sammen krefter. Spotify og Beatport har snekret det som skal være et eksklusivt samarbeid, der sistnevnte bidrar med musikk, spillelister og videoinnhold.

Spotify fikk en stor oppdatering tidligere i år, men foreløpig har ikke alle funksjonene kommet til Norge. Les mer om hva som er nytt her »

Eksklusiv musikk og Tomorrowland direkte

Det er ikke småtterier, med tanke på at Beatport lenge har vært en av de viktigste tjenestene for elektronisk musikk, med mengder av materiale som knapt har vært å finne andre steder.

Den kjente Tomorrowland-festivalen begynner i morgen. Beatport kringkaster vanligvis festivalen, men nå skal også Spotify-kunder kunne se på. Vi lurer bare på hvilke Spotify-kunder. Foreløpig vet vi ikke hvilke regioner samarbeidet gjelder.
Den kjente Tomorrowland-festivalen begynner i morgen. Beatport kringkaster vanligvis festivalen, men nå skal også Spotify-kunder kunne se på. Vi lurer bare på hvilke Spotify-kunder. Foreløpig vet vi ikke hvilke regioner samarbeidet gjelder. Foto: Global Stomping/Flickr, CC SA

Akkurat hvordan samarbeidet vil ta form er foreløpig litt uklart. I pressemeldingen omtales Beatports bidrag nærmest som en egen avdeling i Spotify, og det er litt usikkert om det handler om en slags app eller utvidelse eller en full integrering. Tidligere satset Spotify ganske hardt på apper med innhold fra tredjepart, men appene har siden blitt borte fra spilleren.

Ved siden av eksklusiv musikk vil tjenesten også få tilgang på videoer og direkteoverføringer fra festivaler. Det er selskapet SFX som eier Beatport, og selskapet har en hånd med i arrangering og kringkasting av en rekke festivaler. I pressemeldingen nevnes både Awakenings-festivalen i Nederland og Tomorrowland-festivalen i Belgia som eksempler på videooverføringer Spotify-brukerne nå vil få tilgang på.

Hvilke regioner kommer innholdet til?

Det kanskje viktigste som er utelatt fra pressemeldingen, er om samarbeidet vil være forskjellig fra region til region. Fra før vet vi at en rekke av Spotifys nyere funksjoner kun er tilgjengelig i USA, og Spotify her i Norden har så langt ikke sagt noe om endringen.

Vi har kontaktet Spotify med spørsmål om dette, og oppdaterer artikkelen så fort vi får svar.

Nylig ble det også klart at Spotify ville servere personlige spillelister under navnet Discover Weekly. Det kan du lese mer om her. Mange setter satsingen på nye funksjoner i sammenheng med lanseringen av Apple Music for noen uker siden. Apples nye musikktjeneste kan du lese mer om i denne sniktitten »

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen