Wolfson Audio Card.
Wolfson Audio Card. (Bilde: Wolfson)

Nå får Raspberry Pi flere lydmuligheter

Knøttemaskinen får dedikert lydkort.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva mini-PC-suksessen Raspberry Pi kan brukes til, og i senere tid har maskinen stått i sentrum for ting som et hjemmesnekret smart-kamera med berøingsskjerm og et fiffig nettbrett av tre.

Med tiden har maskinen både blitt oppgradert og fått diverse tilleggsutstyr som har økt fleksibiliteten ytterligere. Nå får Raspberry Pi omsider også et dedikert lydkort som gir lydinteresserte litt mer å leke seg med.

Wolfson Audio Card.
Wolfson Audio Card.Foto: Wolfson

Kortet heter Wolfson Audio Card, er utviklet av den britiske elektronikkprodusenten Wolfson Microelectronics og tilbys eksklusivt av distributøren Element14.

Gir mange lydmuligheter

Lydkortet kan du bruke til å både ta opp og spille av lyd via to analoge inn- og utganger, og i tillegg kommer produktet også med digitale, optiske inn- og utlinjer av typen S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface Format).

Det har også en utgang for hodetelefon/hodesett, og innebygd på kortet finner man dessuten to knøttsmå mikrofoner av typen MEMS (mikroelektromekaniske systemer), som blant annet er velegnet til stemmestyring.

Wolfson Audio Card kan håndtere 24-bits lydkvalitet på opptil 192 KHz. Det er for øvrig verdt å merke seg at det nye lydkortet kun er kompatibelt med Rev 2-utgaven av Raspberry Pi.

Prisen skal ligge på 33 dollar, som betyr at det vil koste omtrent det samme som selve Raspberry Pi-maskinen. Norsk pris og tilgjengelighet er dessverre ikke kjent. Gå til Element14 for mer informasjon, og se video under.

Raspberry Pi kan bli et supert mediesenter med litt tålmodighet:
Slik setter du opp knøttmaskinen til å spille av lyd og bilde »

(via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen