(Bilde: Nokia / videostrøm)

Nå får Nokia-toppmodellene RAW-støtte

Og du kan refokusere bildet etter at det er tatt.

Nokia lanserte i går to nye mobiltelefoner og selskapets første nettbrett, som du kan lese mer om her. Samtidig ble det kjent at Nokia nå introduserer støtte for råformat-bildefiler (RAW) på sine toppmodeller Lumia 1020 og Lumia 1520. Det skriver The Verge.

I en råformatfil er bildet helt ubehandlet, og man har mye større muligheter til å endre hvitbalanse, eksponering, farger og andre ting etter at bildet er tatt. Du mister heller ingen informasjon i bildene, slik du gjør når bildene komprimeres til JPG. Det er grunnen til at profesjonelle fotografer sverger til råformat.

En råformatfil vil imidlertid ta vesentlig mer plass enn en JPG-komprimert fil, noe som kan komme til å bli et problem på 41 megapiksel-mobilen Nokia Lumia 1020, som ikke har mulighet for utvidelse av lagringsplassen. I den nye Lumia 1520-modellen er det imidlertid støtte for å bygge ut lagringsplassen ved å sette inn et MicroSD-kort.

Fokusér etter at bildet er tatt

Nokia annonserte også en «refocus»-funksjon til sine PureView-kameraer. Denne gjør det mulig å endre fokus i bildet etter at bildet er tatt, omtrent som med Lytro-kameraet som du kan lese mer om på Akam.no.

Nokia sier imidlertid ikke noe om hvordan de får til dette i sine kameramobiler, men det er mulig de gjør det ved å ta flere bilder raskt etter hverandre – med ulik fokus. Dermed vil man kunne velge etterpå hvor i bildet fokus skal være, skriver The Verge.

Les alt om Nokia-lanseringen her »

(Kilde: EngadgetThe Verge)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen