Nå får ingen kalle seg "candy"
Teknofil
(Bilde: Montasje: Shutterstock/King/Teknofil)

Nå får ingen kalle seg "candy"

Candy Crush vil tvinge mindre selskaper til å skifte navn.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Spillutvikleren King.com Limited, som står bak det hyperpopulære mobilspillet Candy Crush, har utrolig nok klart å få godkjent ordet "candy" som sitt varemerke, melder Eurogamer.net. Som du sikkert vet, er dette det engelske ordet for godteri, som fra før brukes i mange sammenhenger som overhodet ikke forbindes med mobilspillet.

"Vi har fått registrert ordet "Candy" som varemerke innen EU, ettersom vår intellektuelle eiendom blir konstant krenket. Vi ser oss nødt til å bruke våre rettigheter og beskytte våre spillere mot forveksling", fortalte en talsperson for King.com til GamesIndustry International.

Videre lover talspersonen på tror og ære at de ikke kommer til å hindre legitime apputviklere i å bruke ordet "candy", selv om de altså sitter på rettighetene nå. Før avgjørelsen trer i kraft, har imidlertid selskaper som kan bli berørt rett til å klage innen 30 dager.

Må trolig bytte navn

Samtidig skal en rekke apputviklere allerede ha fått advarsler fra Apple, umiddelbart etter at Candy Crush fikk godkjent søknaden om å bruke varemerket candy.

Den mest kjente appen som trekkes frem skal være "Candy Casino Slots - Jewels Craze Connect: Big Blast Mania Land', som kun er oppført som "Candy Slots" i Apple App Store. Et raskt søk i applikasjonsbutikken avslører at også Candy Blast Mania bør ha god grunn til frykte et navnebytte i nær fremtid.

Dessuten gjelder varemerket mye annet enn bare apper: Både t-skjorter, sandaler, slips, jakker - alle slags klær, egentlig - underholdningsprogrammer, utdanningsprogrammer, PC-spill, videobånd(!), DVD-er, CD-er, navn på seminarer og workshops, og mye annet er inkludert i den aksepterte søknaden.

Med disse spillene kan du flytte avhengigheten til et nytt mobilspill:
Fem alternativer til Candy Crush Saga »


(Kilder: Eurogamer.net, GamesIndustry International)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen