HTC har blant annet laget Pixel 2-telefonene, her avbildet, for Google.
HTC har blant annet laget Pixel 2-telefonene, her avbildet, for Google. (Foto: Google)

Nå får Google full kontroll over mobilene sine

Blar opp 8,5 milliarder kroner for HTCs mobilavdeling.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I fjor høst kom det frem at Google skulle inngå en avtale med taiwanske HTC om å overta omtrent halvparten av mobildivisjonen deres, og nå melder Google i et blogginnlegg at avtalen er i boks.

Søkegiganten har bladd opp den nette sum av 1,1 milliarder dollar, cirka 8,5 milliarder norske kroner for avtalen, som innebærer at rundt 2000 tidligere HTC-ansatte nå jobber for Google.

HTC skal fortsette å lage egne mobiler. Dette er deres vellykkede toppmodell U11. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Langvarig samarbeid

HTC har stått bak flere av Googles «egne» mobiltelefoner, deriblant både første og andre generasjon av Pixel-telefonene, i tillegg til nettbrettet Nexus 9 og mobilmodellen Nexus One. Den nye avtalen betyr at Google nå har mer eller mindre full kontroll over den videre mobilproduksjonen.

I blogginnlegget sitt sier Google at de nye medarbeiderne tar med seg flere tiår med erfaring over til Google, og at selskapet nå er fokusert på å skape «radikalt hjelpsomme» produkter for kundene ved å kombinere maskinvaresatsingen med Googles kunstig intelligens-teknologi og programvare.

Akkurat hva disse høytflyvende ambisjonene faktisk munner ut i gjenstår å se, men det er ikke umulig at satsingen vil lede til andre typer produkter enn bare mobiltelefoner. 

I sin egen pressemelding som HTC slapp i forbindelse med oppkjøpet gjorde de det klart at Google-overtakelsen overhodet ikke vil svekke HTC egen mobilsatsing, men tvert imot styrke den. Ifølge selskapet vil oppkjøpet bidra til å strømlinjeforme produktporteføljen deres og gi dem mer økonomisk fleksibilitet, og i tillegg skal selskapet satse enda hardere på VR med sitt Vive-produkt.

Google har nå sluppet nyeste Android: Men bare til noen mobiler hittil »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen