Nå får vil mulighet til å se hva den nye HDR10+-standarden er god for.
Nå får vil mulighet til å se hva den nye HDR10+-standarden er god for. (Bilde: Samsung)

Nå får du tilgang til mye mer HDR-innhold

Hvis du har en Samsung-TV og Amazon Prime Video.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tidligere i år meldte vi at Samsung har laget en ny HDR-standard i samarbeid med Amazon kalt HDR10+, og nå ser det ut til at standarden har kommet forbrukere til gode.

Den koreanske nyhetssiden YonhapNews melder nemlig at Amazons strømmetjeneste gjør et lass programmer tilgjengelig i HDR10+ på onsdag.

Det betyr altså at du vil få tilgang til masse nytt HDR-innhold, dersom du abonnerer på Amazon Prime Video-tjenesten og er i besittelse av en Samsung-TV som støtter den nye standarden. Støtten skal omfatte rundt 100 programmer.

Støttes også på eldre Samsung-TV-er

 
  Bilde: Samsung/Amazon

Når det gjelder TV-er som støtter standarden har Samsung tidligere sagt at samtlige 4K-modeller som selskapet har lansert i år støtter HDR10+ ut av boksen, og via en fastvare-oppdatering skal også fjorårets 4K-TV-er ha fått støtte. Du trenger altså ikke en splitter ny TV for å få glede av Amazon Primes HDR10+-innhold.

HDR10+ er en forbedring av den utbredte HDR10-standarden og tar sikte på å levere bilder som ligger enda nærmere det innholdsskaperne hadde som intensjon. For å oppnå dette byr den nye standarden på noe som har fått navnet «Dynamic Tone Mapping».  Dette innebærer at TV-en fortløpende kan justere lysstyrke og kontrast i hver enkelt scene eller til og med hvert enkelt bilde, litt på samme måte som Dolby Vision-standarden.

Den eksisterende HDR10-løsningen bruker ifølge Samsung statisk bildedata som ikke endrer seg under avspilling, som for eksempel kan ha den konsekvensen at enkelte mørke scener i et program som generelt har en lys fargeprofil vil kunne fremstå mye mørkere enn det var ment fra innholdsskaperens side.

HDR-scenen begynner å bli litt forvirrende: Nå skal VESA lansere enda en HDR-standard »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen