Raspberry Pi Model A er den energieffektive lillebroren til den kraftigere Model B.
Raspberry Pi Model A er den energieffektive lillebroren til den kraftigere Model B. (Bilde: Raspberry Pi Foundation)

Nå får du Raspberry Pi enda billigere

Rimelig mini-PC nå i enda rimeligere variant.

Den lille datamaskinen Raspberry Pi er ikke beryktet for å være svindyr med sin prislapp på under tohundrelappen, men nå kommer en enda billigere utgave.

Foreløpig har skolebarn, datanerder og andre entusiaster kunne brynt seg på den såkalte Model B-utgaven av mini-PC-en. Nå gjør også lillebror Model A sin entré, og Europa er inntil videre det eneste stedet hvor denne er tilgjengelig.

Én tredjedels energiforbruk

Model A er altså en nedtrimmet utgave av Model B. Veiledende pris er skrelt ned fra cirka 200 kroner til 140 kroner, antall USB-porter er dyttet ned fra to til én, og minnet er redusert fra 512 MB til 256 MB. Samtidig følger det ikke med noen ethernetport.

Den billigere utgaven bruker i tillegg langt mindre strøm enn sin mer kraftige slektning – én tredjedel for å være nøyaktig (100 mA i stedet for 300 mA).

140-kronersmaskinen egner seg derfor godt til batteri- eller soldrevne enheter som fjernsensorer, trådløse nettverksforsterkere, roboter eller andre entusiastprosjekter.

Europeisk eksklusivitet

Europa er som nevnt det eneste stedet hvor Model A er tilgjengelig foreløpig. Denne eksklusiviteten vil derimot være kortvarig, for resten av verden kan vente seg den vesle kraftpluggen om ikke altfor lenge. Forsinkelsen skyldes ifølge Raspberry Pi Foundation «papirarbeid».

Maskinen er å få tak i hos forhandlerne RS Components og Element 14.

(Kilde: Raspberry Pi)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen