Nå får du pengene tilbake av Google
Teknofil

Nå får du pengene tilbake av Google

Alle som lastet ned lureappen «Virus Shield» får både penger og gavekort.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For et par uker siden kunne Android-brukere laste ned en liten applikasjon kalt «Virus Shield», som lovet å beskytte telefonen fra alle slags angrep. Det viste seg at appen, som kostet rundt 25 kroner å laste ned, egentlig ikke gjorde noen ting, og ti tusenvis av brukere ble lurt til å laste den ned. 

Nå lover Google at brukere som kastet bort pengene på den falske appen skal få pengene tilbake. I tillegg skal hver enkelt bruker som lastet ned Virus Shield også få et gavekort til Google Play verdt fem dollar, som et ekstra plaster på såret, skriver The Register.

Brøt Googles regelverk

– Google Play har strenge regler som forbyr falske påstandar om hva en app kan gjøre, noe appen «Virus Shield» gjorde. Derfor har vi refundert beløpet du brukte på å kjøpe appen, skriver Google i en e-post til alle som lastet ned applikasjonen. 

Virus Shield ble tatt ned bare timer etter at den avslørende nyhetssaken til Android Police ble publisert. Likevel skal over 10 000 brukere ha rukket å kjøpe den. 

Ble publisert ved et uhell

Avisen The Guardian fikk kontakt med utvikleren av appen for to uker siden, som forsvarte seg ved å si at det aldri var meningen at appen skulle bli lagt ut på nettet. Han lovet å betale tilbake brukerne selv, men det kan nå virke som at Google ikke gadd å vente på han holdt det han lovet.

Googles operativsystem er mest utsatt: 
97 prosent av alle mobilvirus er laget for Android »

(Kilde: The Guardian, The Register

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen