Nå får endelig Windows 7-brukere også teste ut siste inkarnasjon av Internet Explorer. (Bilde: Illustrasjonsbilde: Microsoft, Hardware.no)

Nå får du IE10 til Windows 7

Prøv testversjonen av nye Internet Explorer.

Windows 8-brukere har kunnet bruke Internet Explorer 10 (IE10), den foreløpig siste versjonen av Microsofts nettleser, en god stund allerede. Nå har det amerikanske selskapet bestemt at også Windows 7-brukere skal få lov til å være med på leken, og har lansert en såkalt Release Preview-utgave av IE10 på Microsoft.com.

Nettleseren er tilgjengelig på både norsk og engelsk, men brukere av Windows XP, Vista og eldre operativsystemer vil derimot ikke få ta del i gleden.

Microsoft har ikke gitt noen lyd om når den endelige utgaven av IE10 er klar for Windows 7. Datoen blir sannsynligvis en gang i april, hvis Microsoft følger sin ordinære utviklingssyklus.

Styreplate som trykkskjerm

Overgangen fra Windows 8- til Windows 7-versjonen er, kanskje ikke så overraskende, ikke veldig stor. Personvernfunksjonen «ikke spor» er for eksempel slått på som standard, akkurat som i Windows 8 og Windows RT.

Nettleseren har fremdeles surfing i fullskjerm, maskinvare-akselerasjon, støtte for multitouch og «flip ahead»-funksjonen, som gjetter neste side du vil gå til, hva slags søk du vil foreta og så videre.

De færreste Windows 7-maskiner har trykkskjerm, men du kan fremdeles utføre berøringsgester ved hjelp av styreplaten på en bærbar PC – så lenge du har riktige drivere, vel å merke.

Nettleseren støtter selvsagt mus og tastatur.

Ikke integrert Flash

En forskjell fra Windows 8-utgaven er at Windows 7-nettleseren ikke dukker opp med en integrert utgave av Adobe Flash. På den estetiske siden er IE10 derimot nesten identisk med IE9 på Windows 7.

Ytelsesmessig skal nettleseren være svært rask, noe som støttes av ferske analyser fra New Relic.

Du kan laste ned Internet Explorer 10 til Windows 7 fra Microsoft.com.

Se en sniktitt på nettleseren i videoen nedenfor:


(Kilde: TIME Tech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen