En representant fra McAfee demonstrerer det nye sikkerhetsverktøyet. (Bilde: HotHardware, YouTube)

Nå får du et kondom for ditt digitale liv

Ny programvare skal beskytte bildene dine på sosiale medier.

Er du redd for at fremmede skal knabbe bildene dine på Facebook? Selv om du begrenser visningen til venner og kjente, kan de likevel finne på å dele et bilde mot din vilje til en langt større menneskegruppe.

Nå slår sikkerhetsselskapet McAfee i bordet med et program som skal løse problemene og sørge for at du ikke får grått hår riktig ennå. McAfee Social Protection blir således presentert som «et kondom for ditt digitale liv», og skal sørge for at folk ikke kan kopiere bildene dine på Facebook.

Ikke legg ut fyllevideoen

Det nye programmet ble nylig vist fram på Intel Developer Forum i San Francisco. Programmet krever en app-installasjon på Facebook, og kan foreløpig bare beskytte bilder, og ikke video. Så pass på å ikke legge ut videoen fra forrige fest riktig ennå.

Hvis du skal se et bilde av en venn som har installert Social Protection, får du bare opp et McAfee-symbol. For å se bildet, må du altså selv laste ned appen. Et annet krav er Aero-utseendet i Windows. Dette kan være problematisk for framtiden, med tanke på at det kommende Windows 8 ikke støtter Aero.

Kan ikke kopieres

Skulle du finne på å installere appen, må du ikke tro at du kan fortsette å kopiere venners bilder som før. Programvaren sørger for at bilder ikke kan lagres, kopieres til utklippsverktøyet eller bli tatt bilde av via en skjermdump.

Heller ikke venner av venner får lenger se bildene på Facebook.

Nå går det selvsagt ikke an å beskytte et bilde du har lagt ut fullstendig. Fingernemme hackere klarer alltids å bryte gjennom slike sperrer, og det er fremdeles mulig å ta et bilde av bildet på skjermen med et kamera. Selv ikke det mest høyteknologiske programmet kan forhindre akkurat dét.

Hvis du vil være helt sikker på at et bilde aldri blir lekket ut og kopiert av uvedkommende, så er det best å ikke legge ut bilder på nett i utgangspunktet.

Prøv selv

Du kan laste ned en betaversjon av Social Protection på Facebook nå.

Se McAfee presentere konseptet i videoen nedenfor:


(Kilder: McAfee, HotHardware)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen