Premiere Clip har ankommet Android.
Premiere Clip har ankommet Android. (Bilde: Adobe)

Nå får Android-brukere flere muligheter til å redigere videoer

Adobe slipper videoredigeringsverktøy til Android.

I tillegg til alt det andre man kan bruke moderne mobiltelefoner til, er det mange som liker å ta opp video, og i denne forbindelse finnes det allerede et antall hjelpemidler. I fjor meldte vi at Adobe hadde sluppet en ny redigeringsapp til iOS, og nå melder selskapet at appen har ankommet Android-plattformen.

Appen heter «Premiere Clip» og er altså en videoredigeringsapplikasjon spesifikt designet for mobile enheter med små skjermer, og for folk som har behov for enkel og kjapp redigering på farten.

Mange muligheter

Android-versjonen ser ut til å være mer eller mindre identisk med  iOS-versjonen, og byr blant annet på funksjoner for å enkelt dele opp videoen og endre rekkefølgen på klippene, samt å beskjære dem.

Foto: Adobe

Det kan også bruke programmet til å legge på ulike overganger, slow motion-effekter og fargefiltre. I tillegg kan du justere lys og farger på de ulike klippene, slik at du får et helhetlig, visuelt preg på videoen.

Premiere Clip gir deg også muligheten til å legge dine egne musikkspor på videoene, og også justere volumet på dette for eksempel under dialoger. Du kan også justere lydnivået på hvert enkelt klipp slik at hele videoen får et jevnt lydnivå.

Enkel deling

Ellers skal programmet gjøre det enkelt å dele mesterverkene dine med andre via sosial medier. Dersom du har lyst til å foreta ytterligere bearbeiding kan du også eksportere videoen til det vesentlig mer avanserte programmet Adobe Premiere Pro og fortsette arbeidet der.

Appen har også en funksjon for å automatisk lage videoer ved at man velger ut bilder og klipp som man allerede har liggende i bildearkivet på mobilen eller i Creative Cloud-nettskyen, i tillegg til lydspor, tempoet i overgangene og andre elementer.

Mer informasjon om Premiere Clip-appen kan du finne på Adobe-bloggen, samt i beskrivelsen på Google Play, hvor appen altså nå er gratis tilgjengelig.

Ikke alle apper er like uskyldige: Undersøkelser viser at dating-apper har startet en HIV-epidemi blant unge »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen