(Bilde: YouTube)

Nå er YouTubes nerde-uke i gang

Nerde-kulturen i fokus i syv dager.

Som kjent har YouTube ambisjoner om å fremstå som et alternativ til vanlig TV på sikt, og har i den forbindelse økt satsingen på egenprodusert materiale, noe tidligere omtalte Comedy Week var et eksempel på.

Nå har nettstedet sparket i gang en ny temauke, kalt Geek Week, som startet på søndag. Som navnet antyder er det denne gangen den såkalte nerdekulturen som skal trekkes frem i rampelyset.

Noe for enhver

Med «nerdekultur» mener YouTube ifølge sin offisielle blogg stoff som blant annet omhandler film, spill, vitenskap, science fiction, fantasy, japansk animasjon og superhelter.

Geek Week går ut på å fremheve kanaler som er dedikert til disse temaene, nærmere bestemt flere enn hundre. I løpet av uken vil disse kanalene vise nye episoder av diverse serier, premierer og ulike kreative samarbeidsprosjekter.

Hver dag vil ha en egen kanal som «programvert». På onsdag er det for eksempel kanalen til den kjente superhelt-skaperen Stan Lee, World of Heroes, som skal presentere videoer, og på torsdag skal spillkanalen Machinima blant annet vise en direkteoverføring av et Guiness-rekordforsøk i dataspilling.

Det er visstnok de store mengdene nerdestoff på YouTube som er bakgrunnen for Geek Week-fremstøtet. Ifølge nettstedet er over halvparten av de største kanalene som ikke handler om musikk dedikert til slikt stoff.

Gå til YouTubes egen kanal dersom du føler deg nerdete nok til å følge med.

Vet du hvor mye materiale som nå lastes opp på YouTube?
Tallene vil kanskje overraske deg »

(Kilde: YouTube)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen