Nå er Windows 8 for første gang større enn Linux
(Bilde: Hardware.no)

Nå er Windows 8 for første gang større enn Linux

Andelen kravler sakte oppover.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter fem måneder på markedet, er det omsider flere som bruker Windows 8 på sin stasjonære PC enn det er som benytter en Linux-variant, viser tall fra NetMarketShare. Statistikken for markedsandeler er trolig ikke spesielt lystig lesestoff for Microsoft, som enda en gang må se sitt nyeste operativsystem klatre saktere oppover enn selv Windows Vista klarte.

Mens Windows 7 klarte å oppnå 10,5 prosent markedsandel på stasjonære maskiner i løpet av sine fem første måneder, står det tilsvarende tallet for Windows 8 på 3,1 prosent. Dette betyr ifølge Extremetech at operativsystemet neppe vil nå 10-prosent-grensen før nærmere nyttår.

Les vår stortest av Windows 8 »

Oppdateres i sommer

Det er altså lite som tyder på at forbrukerne går mann av huse for å kaste seg over det berøringsvennlige operativsystemet. Denne gang har heller ikke programvaregiganten Microsoft noen ess i ermet i form av nye versjoner som kan sveipe inn og redde dagen.

Det var dette som var tilfelle da Windows Vista mer eller mindre floppet, før Windows 7 ble lansert som en braksuskess. Istedet rettes nå øynene mot selskapets utviklerkonferanse i slutten av juni, hvor en oppdatering av Windows 8 skal lanseres.

Denne gikk lenge under kodenavnet «Windows Blue», og ser ut til å markere et lite paradigmeskifte for Microsoft. Heller enn å lansere nye, fullspekkede operativsystemer og en og annen servicepakke innimellom, vil selskapet ta inspirasjon fra hvordan Apple gjør ting.

Forvirret av hvordan ting ser ut i det nye operativsystemet?
Lær deg å finne frem med triksene til Windows 8 i vår guide »

(Kilde: Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen