Nå er Watch Dogs-driveren for AMD-kortene ute
(Bilde: Ubisoft / Varg Aamo)

Nå er Watch Dogs-driveren for AMD-kortene ute

Nvidia-eiere fikk driveren for et par dager siden.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

AMD har nå sluppet en oppgradert driverpakke for sine Radeon-kort. Driverpakken har navnet Catalyst 14.6 Beta, og kan lastes ned fra AMDs nettsider. Anledningen er at det etterlengtede spillet Watch Dogs ble sluppet i går, og ifølge anmeldelsen hos vår søsterside Gamer.no, er spillet noe du absolutt bør få med deg.

Forbedringene den nye driverpakken byr på i forhold til tidligere versjoner skal ifølge AMD være ganske markante. Radeon R9 290X skal med en oppløsning på 1920 x 1080 piksler og 4x MSAA yte opptil 25 prosent bedre, og øker vi oppløsningen til 2560 x 1600 piksler med samme kantutjevning på skal vi kunne se opptil 28 prosent bedre ytelse.

Finn også ut hvem som selger Watch Dogs til lavest pris i Prisguide »

Ytelseshopp med flere skjermkort

For de av dere som har slått på stortrommen og kjøpt to Radeon R9 290X til bruk i CrossFireX er det også gode nyheter. Med 4K-oppløsning sier AMD at ytelsen nå skalerer opp til 92 prosent – altså får du 92 prosent bedre enn med ett enkelt Radeon R9 290X.

Det er heller ikke bare Watch Dogs som får seg et løft. Skal du også ha det kommende spillet Murdered: Soul Suspect er det forbedringer også her. Ved en last på 2560 x 1600 og 4x MSAA skal den nye driveren greie en ytelse som ligger opptil 16 prosent høyere enn den forrige. Selve Crossfire-skaleringen ligger i dette spillet på gode 93 prosent.

Mantle-API-en på AMDs grafikkbrikker med Enduro-støtte i bærbare datamaskiner har nå fått full støtte, og det betyr en solid boost i Battlefield 4 og Thief. Her lover AMD henholdsvis 21 og 14 prosent bedre ytelse, målt med Radeon HD 8970M på henholdsvis 1366 x 768 og 1920 x 1080 piksler i de to spillene med høye kvalitetsinnstillinger.

Oppdatert også for Nvidia-brukere

Foretrekker du Nvidia så kom den gjengen med nye drivere for et par dager siden. Ubisoft skal ha samarbeidet tett med Nvidia under utviklingen av Watch Dogs, og dermed har spillet kommet inn under Nvidia-paraplyen «The way it's meant to be played». Ved kjøp av enkelte Nvidia-baserte skjermkort følger spillet sågar med.

Nvidia opererer ikke med noen tilsvarende tall som AMD, mye på grunn av at driverne var ute da spillet ble lansert. Versjonen du vil ha er 337.88, og denne kan lastes ned fra Nvidias nettsider, eller hentes direkte via GeForce Experience.

Skal du bygge en skikkelig kraft-PC?
AMD Radeon R9 295X er det absolutt kraftigste skjermkortet vi har testet »

(Kilde: AMD)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen