Nå er Steve Ballmer helt ferdig i Microsoft
(Bilde: (Foto: Jørgen Elton Nilsen))

Nå er Steve Ballmer helt ferdig i Microsoft

Trekker seg fra styret med umiddelbar virkning.

Steve Ballmer er mannen som først og fremst er kjent som Microsofts andre toppsjef – og muligens dernest for sitt engasjerte vesen og mange interessante ansiktsuttrykk. Ballmer tok over etter legendariske Bill Gates og holdt sjefsstolen fra år 2000 til Satya Nadella tok over i vinter.

Likevel har ikke Steve Ballmer vært plassert helt på sidelinjen. Som selskapets største eier med lang fartstid som både sjef og ansatt har han fremdeles hatt en naturlig plass i Microsofts styre, hvor han også har hjulpet Nadella skikkelig i gang som den tredje toppsjefen.

Men nå føler Ballmer seg tydeligvis fornøyd. I et åpent brev til Satya Nadella informerer han om sin avgjørelse om å trekke seg fra styret med umiddelbar virkning – uten at det er noe dramatisk over det.

Ballmer sier han bare har blitt så opptatt med andre ting siden han gikk av som sjef, og at han nå ønsker å bruke mer tid på disse interessene. Samtidig ser august ut til å være en måned som passer greit for omveltinger i denne typen styre og stell.

«Blør Microsoft»

Selv om Steve Ballmer nå offisielt ikke vil ha noe mer å gjøre med driften av Microsoft, gjør han det likevel klart at fremdeles føler stor tiltro og tilhørighet til selskapet. Han forventer i det minste å beholde aksjepostene sine i «overskuelig fremtid», og ønsker naturlig nok å tjene penger på dem.

– Jeg blør Microsoft – det har jeg gjort i 34 år og jeg kommer alltid til å gjøre det. Jeg elsker stadig å diskutere selskapets fremtid. Jeg elsker å prøve nye produkter og gi tilbakemeldinger. Jeg elsker å lese om hva som skjer i selskapet. Regn med at jeg vil fortsette å komme med idéer og innspill, skriver Ballmer entusiastisk.

Det har vært et langt «favel» for Ballmer:
Tok tårevåt avskjed med Microsoft >>> (Hardware.no)

Kilde: The Verge

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen