Nå er Nvidias råtass offisiell

Nå er Nvidias råtass offisiell

Geforce GTX 690 ser ut til å levere varene, og vel så det.

Søndag morgen forrige helg annonserte Nvidia det heftigste skjermkortet de noen sinne har laget: GeForce GTX 690.

GTX 690 er et tokjernet skjermkort som i prinsippet består av to spesielt utvalgte GTX 680-kort som er sveiset sammen på ett og samme kretskort. Det hele er pakket inn i et barskt kabinett av aluminium og magnesium.

Annonseringen fant sted på et stort spillarrangement i Kina, men det er først i dag at den offisielle lanseringen finner sted. Alle munnkurver er nå fjernet, og verdenspressen får vise sine testresultater.

Tollen stoppet moroa

Planen vår var egentlig at vi akkurat nå skulle presentere en stor test over flere sider. Men den planen satt tollvesenet en effektiv stopper for.

Helt siden mandag denne uken har vårt testeksemplar av GeForce GTX 690 ligget godt plantet på tollvesenets lager i Oslo, uten at de kan fortelle oss hvorfor. Vi har jobbet iherdig siden med å få den løslatt, men det ser ikke ut til at det skjer før tidligst i morgen.

Spenningen ble ikke mindre av at Nvidia sendte oss ett brekkjern forrige uke, uten noen videre forklaring. Det viste seg at brekkjernet er nødvendig for å åpne produkesken til GTX 690.

Vi er veldig lei oss for at dette har skjedd, og at vi derfor ikke kan presentere en test akkurat nå. Vi kan imidlertid love at vi vil kaste oss over skjermkortet det sekundet der er innenfor døra.

På testrommet vårt akkurat nå står det to testrigger: Én satt opp med to Radeon HD 7970 i CrossfireX, mens den andre koser seg med to GeForce GTX 680 i SLI. De tygger unna test etter test for å bygge opp et nytt testgrunnlag for nettopp GeForce GTX 690.

Dette mener verden

En rekke andre medier har heldigvis vært hakket mer heldige enn oss. Rundt om på nettet blir ytelsen dette monsteret av et skjermkort kan levere presentert. Dette er hva de mener.

Anandtech skriver: «Normalt ville vi nå gått igjennom alle ulempene med et multi-GPU-oppsett, men det er det i dette tilfellet ikke behov for. I motsetning til tidligere skjermkort må du ikke ofre ytelse sammenlignet med en enkel GPU. Når SLI fungerer er GTX 690 det raskeste skjermkortet på markedet, og når det ikke virker er det fortsatt det raskeste skjermkortet. For første gang på lenge må du ikke ofre ytelse med et tokjernet skjermkort, og det endrer hele spillet.»

Hexus skriver: «Vi kunne rakket ned på skjermkortets prislapp, potensielle farer med mindre kjente spill og mangelen på lekre spill som trenger den imponerende styrken til GTX 690. Men da hadde vi bommet på hele poenget. Poenget er rett og slett å ha det beste skjermkortet som finnes, noe Nvidia helt klart har med GTX 690.»

Guru3D skriver: «Alle variabler er rett. Ytelse, kvalitet, varme, strømforbruk og lydnivå. Den eneste ulempen er egentlig den veldig høye prisen. Men dette er ultra-entusiast-segmentet. Kortet ville blitt solgt uansett som Nvidia tok 16 0000 kroner for det – på samme måte som ekstreme sportsbiler. Som et band fra 80-tallet sang, sweet dreams are made of these.»

Skjermkortet er tilgjengelig i norske nettbutikker i et begrenset opplag fra og med i dag, men allerede neste uke skal tilgangen økes betraktelig. Den veiledende prisen ligger på mellom 7600 og 8000 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen