Napster blir nå tilgjengelig i Norge som strømmetjeneste.
Napster blir nå tilgjengelig i Norge som strømmetjeneste. (Bilde: Napster)

Nå er Napster tilbake i Norge

Den tidligere fildelingstjenesten tar opp kampen mot Spotify.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mellom 1999 og 2001 var det hovedsakelig ett sted å henvende seg til om du var på jakt etter musikk på nett, og det var Napster. Deretter ble tjenesten pisket til underkastelse av det amerikanske rettsvesenet, og har siden den gang blitt kjøpt og solgt flere ganger, og blitt omgjort til en betaltjeneste à la iTunes.

Nå vil den Rhapsody-eide tjenesten kaste seg inn i strømmemarkedet, og tar dermed opp kampen mot aktører som Spotify, WiMP, Rdio og Deezer

På nivå

Brukergrensesnittet.
Brukergrensesnittet.Foto: Napster

Natt til i dag åpnet altså Napster slusene i blant annet Norge, Sverige og Danmark, og nå skal du ha tilgang til å strømme musikk gjennom klienten du kan bruke på Napster.com.

Musikktjenesten byr på 20 millioner låter, noe som er ganske likt de store rivalene på markedet. Brukere kan teste ut Napster i 30 dager, og etter denne prøveperioden koster det 99 kroner i måneden. Da får du tilgang til musikken på PC-en, smarttelefonen, nettbrettet og et par valgmuligheter til.

I en pressemelding skriver Napster at de skiller seg ut ved å tilby live-konserter og lydbøker i tillegg til det vanlige musikkarkivet. Ellers skal tjenesten by på intervjuer med artister, musikktips og gi mulighet til å dele spillelister i sosiale medier.

Tøft marked

Enda en deltaker på det mildt sagt hardt pressede musikkstrømmemarkedet blir ikke møtt med overdøvende jubel hos alle. Rasmus Rex Pedersen fra Roskilde-universitetet skriver en avhandling om musikeres vilkår etter den digitale revolusjonen. Han mener at Napster får en vanskelig jobb:

– Napster kommer til å være enda en spiller på et marked hvor det er veldig mange konkurrenter for øyeblikket. I bunn og grunn er det ikke plass til så mange konkurrerende tjenester, sier han til Ritzau.

Ved siden av Skandinavia, åpner Napster også dørene for Finland, Frankrike, Italia, Irland, Spania, Portugal, Østerrike, Belgia, Nederland, Sveits og Luxembourg.

Google prøver seg også i det små:
Googles Spotify-konkurrent kommer trolig i dag »

(Kilder: Ritzau / TVSyd via NTB / E24 og pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen