Nå er Java-hullet tettet

Nå er Java-hullet tettet

Apple slipper oppdatering som fjerner Flashback-trojaneren.

Det har vært småhysteriske tilstander i Apple-leiren etter at det ble gjort kjent at omtrent 600 000 Macer verden over var smittet av en ondsinnet trojaner, kalt Flashback.

I går kunne du laste ned en Java-oppdatering fra Apple som tettet hullet, og i dag er nok en oppdatering sendt ut for å både tette hullet, og fjerne Flashback fra infiserte Macer.

Finner og fjerner trojaneren

Flashback er en trojaner som benyttet seg av et hull i Java, for å få tilgang til personopplysninger lagret på Macen den angrep. Etter at den sjekket om det var noen antivirusprogrammer installert, begynte den å sende samle opp og sende ut personlig informasjon til eksterne servere i .NU domenet.

Her er den nyeste Jave-oppdateringen Apple slapp i dag.
Her er den nyeste Java-oppdateringen Apple slapp i dag.

Java-sårbarheten ble tettet av Oracle, selskapet bak Java, allerede i februar, og var dermed ikke et problem lenger for de aller fleste. Apple har imidlertid sin egen versjon av Java, og var langt tregere med å oppdatere og tette sikkerhetshullet. Oppdateringen kom først den 3. april etter at nyheten om at Flashback hadde begynt å spre seg som ild i tørt gress, og trolig over én prosent av alle Mac-eiere allerede hadde blitt smittet.

I dag slapp de nok en oppdatering som ikke bare tetter hullet, men også går igjennom datamaskinen din og sjekker om du er blitt infisert. Hvis du er infisert av en av de vanlige versjonene av Flashback-trojaneren vil de bli slettet.

Dermed er det bare å trykke på det lille eplet øverst i venstre hjørne, søke etter oppdateringer og laste ned den nyeste Java-oppdateringen. Merk at denne oppdateringen kun er tilgjengelig for OS X 10.6.8 og senere. Hvis du kjører tidligere versjoner av OS X, anbefaler Apple deg å slå av Java for nettleserne du bruker.

(Kilde: Apple)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen