(Bilde: VideoLAN)

Endelig kan du laste ned nye VLC

Ny betaversjon for Windows 8.

Den populære mediespilleren VLC er nå omsider å finne i kartoteket til Windows Store, applikasjonsbutikken til Windows 8. Allerede i slutten av januar fikk vi en smakebit på hvordan den nye spilleren ville se ut, og det eneste som manglet var en godkjenning fra Microsoft. 

Denne godkjenningen har nå gått igjennom, og den første Beta-utgaven av mediespilleren kan nå lastes ned. Allikevel er det ikke alle som får brukt den nye versjonen av VLC, for de som kjører versjonene Windows RT og Windows Phone må enn så lenge smøre seg med mer tålmodighet.

Lang ventetid

VLC har finansiert utviklingen av spilleren for Windows 8 via Kickstarter. Innsamlingen startet i 2012, og rett før årsskiftet var pengene i boks. Siden den gang har det altså tatt sin tid, både å utvikle, men også å få tommelen opp fra de høye herrer i Microsoft. 

Videospilleren ser slik ut.
Videospilleren ser slik ut. Se flere bilder nederst i artikkelen.Foto: VideoLAN

Den nye versjonen støtter de samme kodekene som allerede finnes på den vanlige skrivebordsversjonen, hvilket betyr at H.265-formatet også er på plass. Samtidig har den støtte for alle de foregående MPEG-versjonene, samt at den takler blant annet MKV, Ogg, FLAC og MPC.

Grensesnittet i den nye betaversjonen er helt annerledes enn hva du har sett fra VLC tidligere. Den nye spilleren er bygget opp slik at den skal være kompatibel med PC-er som har berøringsskjermer. Samtidig er det støtte for eksterne harddisker og hente innhold fra servere via DLNA.

Men den nye versjonen av spilleren er langt fra velfungerende. 

Har en del mangler

Versjonen du kan laste ned nå er en betaversjon, hvilket betyr at den er langt i fra ferdig. Dette bekreftes også av utviklerne som via en egen blogg påpeker en del mangler som det jobbes med å utbedre. 

Blant annet har ikke den nåværende versjonen støtte for maskinvareakselerasjon, noe som betyr at det kan bli en utfordring å kjøre de aller tyngste videoene før en eventuell støtte kommer på plass. Samtidig fokuseres det kraftig på å forbedre støtten for undertekst, for den fungerer ikke spesielt godt akkurat nå. 

Også lyden krever en del forbedringer, for den er langt i fra stabil med de ulike konfigurasjonene heter det i bloggen. Det er heller ingen fungerende støtte for spillelister eller mulighet for å strømme innhold i øyeblikket, men dette er en av flere punkter utviklerne nå jobber med å utbedre. 

Er VLC best for batteriet?
Les hva som skjedde når vi testet myten (Ekstra) »

(Kilde: Sweclockers)

 

VLC for Windows 8/8.1

Artistoversikt (Bilde: VideoLAN)
Hovedsiden (Bilde: VideoLAN)
Videosiden (Bilde: VideoLAN)
Du kan søke i spilleren (Bilde: VideoLAN)
Videospilleren ser slik ut (Bilde: VideoLAN)
Musikk 2 (Bilde: VideoLAN)
Musikk (Bilde: VideoLAN)
Du kan koble til eksterne enheter. (Bilde: VideoLAN)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen