Nå er det slutt på stinkende bleier
Teknofil
(Bilde: DigInfo TV, All Rights Reserved)

Nå er det slutt på stinkende bleier

Japanerne fjerner vond lukt ved hjelp av kull.

Alle bleieskiftarbeidere kan sikkert enes om at de har kjent bedre lukter, men nå kan tiden for neseklyper og spybøtter for de mest sarte være over. Japanere (selvfølgelig) har utviklet en maskin som fjerner grusom lukt, og det ved hjelp av trekull!

Nurscal er et apparat som ser ut som en slags lampe, men det har en litt annen funksjon: Det fjerner nemlig den mindre behagelige odøren som pleier å dukke opp når man skifter bleie på spebarn eller eldre.

Via en lang og fleksibel hals retter du apparatets munning mot området hvor det er ventet at stanken skal oppstå, før du aktiverer det og lar det gjøre sin greie. Dermed slipper du unna de duftmessige ubehagelighetene. Selve bleieskiftingen og vaskingen må du fremdeles finne deg i.

Kull med porer

Luktfjerneren er utviklet av en forskningsgruppe ved Kanto Gakuin-universitetet i Yokohama i Japan, og tar i bruk trekull som absorberer lukt. Materialet er det som kalles mesoporøst, det vil si at det har store porer.

Vanlig trekull som brukes mot lukt har små porer, slik at de bare kan absorbere lukt fra visse typer stoffer. Dette mesoporøse kullet har derimot store nok porer til at det kan ta langt flere lukter.

Også for hjemmet

Teamet bak den gulvstående luktfjerneren sier at produktet snart er klart for kommersiell bruk. De har modeller for sykehus og eldrehjem, men leverer også varianter til bruk hjemme.

Ifølge tester varer trekullet i opptil tre måneder før det må byttes ut. Det er med heftig bruk på 10 til 20 ganger daglig på et sykehus, så eventuell hjemmebruk vil vare lenger.

Bli vår fan på Facebook!
Bli vår fan på Facebook!

Er dette noe du kunne ha tenkt deg å bruke?

(Kilde: DigInfo TV)

Se mer om opplegget i videoen nedenfor:


Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen