En 60-tallsinspirert folkevognbuss. (Bilde: Shutterstock.)

Nå er det slutt for denne legendariske bilen

Produksjonen av den gamle Volkswagen Transporter, folkevognbussen, avsluttes.

Det er sjelden kost at teknofil skriver om over 60 år gamle biler og presenterer det som en nyhet, men dette er altså unntaket. Den legendariske folkevognbussen har gått ut av produksjon etter hele 63 års sammenhengende tilstedeværelse på samlebåndet.

Bussen som ble et ikon

Folkevognbussen, første generasjon av Transporter-modellen, ble et ikon på 60-tallet på grunn av den utstrakte bruken blant unge mennesker, og da spesielt hippie-kulturen. Bussen var både romslig, billig og hadde enkel mekanikk, hvilket gjorde den til et perfekt kjøp for unge mennesker med store ambisjoner og lite penger.

Volkswagen selv sluttet å produsere bussen i 1979, men lisensierte ut rettighetene til produksjon til andre selskaper som fortsatte å produsere den. Særlig i Latin-Amerika vant bussen stor popularitet, og det er da også i Brasil den siste fabrikken nå avslutter produksjonen på grunn av strengere sikkerhetskrav.

Som en avslutning på eventyret produseres det 600 "luksusversjoner" basert på 70-tallsmodellen av bussen, som vil koste smådyre 225.000 kroner per stykk. Det er forøvrig ikke bare hippier som har eid en slik buss; det var nettopp en slik buss Steve Jobs solgte for å skaffe deler til å bygge sin første datamaskin, Apple-1.

Andre biler forsøker å revolusjonere dagens marked:
Tesla S får enda lenger rekkevidde »

(Kilde: NRK)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen