En rekke produsenter kutter nå prisen på 4K-TVene sine. Her er en av LGs nye modeller. (Bilde: LG)

Nå er det prisras på de nye super-TV-ene

Nok en ny produsent svinger kniven på 4K-modellene sine.

Årets heteste nyhet på TV-fronten er skjermer med 4K-oppløsning. Prisen på den nye teknologien er foreløpig skyhøy, men nå ser det virkelig ut til at produsentene gjør noe med det. For tidligere denne uken ble det klart at LG vil kutte prisene nye 4K-TV-er, og de er ikke alene.

Nå hiver også Sony seg på bølgen og barberer vekk over 20 prosent av prislappen på sine to nye billigmodeller, melder HDGuru.

Prisene senkes i USA

Det er de to minste modellene i Sonys X9-serie som får gjennomgå i førsteomgang. Prisen på 65-tommeren ligger nå i USA på 5499 dollar, som er ned fra 6999 dollar. Lillebroren på «kun» 55-tommer har også fått en kraftig nedjustering, og koster i øyeblikket 3999 dollar, noe som er 1000 dollar mindre enn før.

Disse 4K-modellene er også å finne i norske butikkhyller. Hardware.no har spurt Sony på om denne prisjusteringen også vil finne sted i Norge, men så langt har vi ikke fått noe svar. Foreløpig står prisene fast på 60 000 kroner for 65-tommeren og 40 000 kroner for lillebroren.

To nye 4K-modeller

Ifølge HDGuru har Sony også planer om å lansere to nye modeller med 4K-oppløsning i slutten av august. Det betyr at vi mest sannsynlig får se disse under årets IFA-messe i Berlin, som starter i begynnelsen av september.

De to nye 4K-modellene skal teknisk sett være helt like de eksisterende X9-modellene, men vil ikke ha innebygde høyttalere. Dette resulterer i at de nye skjermene blir 500 dollar billigere enn TV-ene med høyttalere. Det vil si at 65-tommeren vil koste deg 4999 dollar, mens lillebroren på 55-tommer vil ende på 3499 dollar. 

Andre billige modeller

LG, Samsung og Sony er de mest kjente merkene som produserer 4K-TV-er. Men du kan få kjøpt flatskjermer med 3840 × 2160 punkters oppløsning fra mindre kjente produsenter, til en betydelig billigere penge.

Den billigste skjermen som er å oppdrive i øyeblikket kommer fra den ukjente produsenten Seiki. Den 50 tommer store flatskjermen har riktig nok ikke fått de aller beste omtalene, men har en hyggelig prislapp på 1474 dollar, eller omkring 8800 norske kroner. 

Neste måned kommer det et nytt og enda billigere alternativ på det amerikanske markedet. Den kinesiske produsenten TCL slipper en ny 4K-TV som er 50 tommer stor, og den er ventet å koster så lite som 1000 dollar, eller rundt 6000 norske kroner.

Syns du 65 tommer blir litt lite, men vil fortsatt ha 4K-oppløsning?
Les om vært første møte med den enorme 85-tommeren til Samsung her »

(Kilde: HDGuru)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen