Nå er det flere Uber-biler i New York enn de gule taxiene
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

Nå er det flere Uber-biler i New York enn de gule taxiene

Uber har overtatt næringen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tjenesten Uber ble lansert i 2011 som en kompiskjøring-app, men har i dag forvandlet seg til å bli reel konkurrent til taxi-næringen i flere land. Nå skriver Engadget at det er flere registrerte Uber-biler i New York enn det er gule taxier.

Det er registrert 13 587 gule taxier i storbyen, mens det nå er 14 088 Uber-biler.

I flere land er Uber fortsatt helt eller delvis forbudt, ettersom den går rett i strupen på taxinæringen. Her til lands er kun privatsjåførutgaven Uber BLACK lansert i Oslo, nettopp fordi Uber anses å være ulovlig uten innvilget taxiløyve. Her til lands ble også nykommeren anmeldt av Bymiljøetaten i Oslo i fjor.

Trygt og enkelt?

Grunnen til at Uber har blitt så populært i USA, er at både bestilling og betaling skjer via en app, noe mange opplever som en enklere løsning. Både sjåføren om kunden må være registrerte brukere, noe som er ment å gi en trygg kjøretur for begge parter.

Taxiene som har blitt så ikoniske i den amerikanske storbyen ser med dette ut til å være truet. Engadget gjetter for øvrig på at lokalmyndighetene i New York ikke er spesielt fornøyd med at Uber overtar, ettersom Uber-sjåførene ikke betaler lisenser og skatter på lik linje som taxi-sjåførene. 

Alt er likevel ikke rosenrødt for Uber. I India ble en kvinne voldtatt av en Uber-sjåfør før nyttår. Uber-sjefen har også uttalt at det er okay å true journalister som skriver negativt om tjenesten

I Tyskland er Uber forbudt:
Truer med bøter på to millioner kroner til de som bruker appen »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen