(Bilde: Shutterstock / 126777980)

Nå er det blitt enklere å finne nettbrett-appene

Ny Google Play forteller deg hvilke apper som ikke er optimalisert for store skjermer.

En av ulempene med Android-nettbrett fremfor Apples iPad har vært at det kan være vanskelig å finne apper som er optimalisert for nettbrett. Selv om det har vært en egen seksjon i Google Play med nettbrett-apper, har det ikke vært mulig å se om andre apper først og fremst er designet for mobiltelefoner – eller om appene er laget for å utnytte den ekstra skjermplassen på nettbrettene skikkelig.

På torsdag rullet Google ut en oppdatering til Google Play som skal gjøre det enklere å se om appene er optimalisert for nettbrett.

Foto: Google

Foreløpig ser det ikke ut til at endringen er gjennomført på den norske versjonen av Google Play – har du fått den så tips oss gjerne.

Designet for nettbrett

Når du åpner Google Play på en Android-enhet som er stor nok til at den kvalifiserer som et nettbrett, vil du få seksjonen «Designet for nettbrett» som standardvisning, skriver Google i et blogginnlegg. Du kan selvfølgelig gå til en av de andre seksjonene for å se samtlige apper som er tilgjengelig på Android, og som fungerer på enheten din.

Den andre store endringen, er at apper som ikke tilfredsstiller kravene for å kunne kalle seg «designet for nettbrett» vil bli merket med «designet for mobiltelefon». På den måten kan du enkelt styre unna de appene som er laget for små skjermer. 

Google Play passerte i sommer én million apper, og har antagelig passert Apple App Store i antall tilgjengelige apper. 

Lurer du på hvilket Android-nettbrett du skal kjøpe?
Her finner du alle nettbrett-testene samlet på ett sted »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen