(Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no)

Nå er den tidligere SSD-kjempen OCZ relansert

Ble kjøpt opp av Toshiba.

Den japanske elektronikkgiganten Toshiba melder nå at oppkjøpet av SSD-produsenten OCZ er sluttført. Enn så lenge har de valgt å videreføre merkevaren OCZ, da som en spesialavdeling for SSD-enheter under morselskapet. Navnet på nykomlingen blir OCZ Storage Solutions.

OCZ har vært gjennom mye rart de siste årene, og har opplevd børskurser som har gått både høyt opp og langt ned. På vårparten i fjor stod de i fare for å bli kastet av børsen, etter at det kom frem at det var mange feil i regnskapet. Mot høsten 2013 var det midlertidig klart at toget var gått, og OCZ stod i realiteten mellom to valg: Enten måtte de legge ned, eller de måtte satse på at noen kjøpte dem opp.

Den nye logoen til OCZ.
Den nye logoen til OCZ.

Toshiba inn som en reddende engel

Løsningen var Toshiba, og de gikk inn med penger og tilgang på minnebrikker. Samtidig fikk de tilgang til OCZ' merkevare og salgskanaler, så vel som selskapets proprietære kontrollere, fastvare og programvare.

Seiichi Mori, visepresident i Toshiba, uttaler at selskapet er svært fornøyd med oppkjøpet, og at det viser hvordan de nå kan være med på et område av markedet som er i stor vekst. Tidligere har Toshiba ikke hatt en spesielt dominerende posisjon i dette markedet.

De fremtidige SSD-ene fra OCZ kommer med andre ord til å benytte seg av minnebrikker fra Toshiba, og ikke minst kontrollere fra selskapet Indilinx, som OCZ kjøpte opp noe tidligere.

OCZ skal også være fornøyde med oppkjøpet. Ralph Schmitt, som er toppsjefen i den nye divisjonen, uttaler at selskapet nå kan konsentrere seg om å lage gode SSD-er, med Toshibas finansielle muskler og ikke minst minnebrikker i ryggen.

Det er mange spennende SSD-er på markedet. Her er våre beste anbefalinger »

(Kilde: Pressemelding)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen