Nå er datoen bekreftet

Nå er datoen bekreftet

Microsoft skal vise frem Windows 9 for første gang.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

At Microsoft har gått med planer om å avdekke erstatteren til dagens Windows har vært ryktet en stund alllerede. Nå er imidlertid datoen for Windows 9-debuten offisielt spikret.

Microsoft har nemlig sendt ut invitasjoner til pressen for et Windows-arrangement som skal ta plass den 30. september.  

«Bli med for å høre hva som kommer for Windows», kan vi lese av den ellers svært sparsommelige invitasjonen. Presentasjonen skal være myntet på erfarne brukere og vil også fokusere på bedriftsløsninger.  

Slik ser invitasjonen ut.
Slik ser invitasjonen ut.Foto: Microsoft

Det er ventet at Microsoft vil slippe en prøveversjon av Windows 9 under, eller like etter, arrangementet. Slik skal utviklere, selskaper, eller bare nysgjerrige privatpersoner, kunne prøve operativsystemet og gi verdifull tilbakemelding før Windows 9 slippes i en langt mer polert utgave til neste år en gang.

Mye er kjent allerede

Det spekuleres i at Microsoft vil gå bort fra nummereringen med Windows 9, og rett og slett bare kalle nyutgaven for «Windows». 

Startmenyen er tilbake i Windows 9, og den er delt i to. Den tradisjonelle menyen ligger på venstre side, mens flisveggen tar plass på den høyre. .
Startmenyen er tilbake i Windows 9, og den er delt i to. Den tradisjonelle menyen ligger på venstre side, mens flisveggen tar plass på den høyre. .Foto: Winfuture

Videre tyder alt på at den sårt savnede startmenyen vil være på plass igjen. Dog har den fått en helt ny vri enn hva tilfellet var med foregående versjoner av operativsystemet. 

Ifølge ZDNet-skribenten Mary Jo Foley med flere vil skrivebordet vi kjenner fra eldre Windows-miljøer være hovedfokuset for vanlige PC-brukere. Den utskjelte startskjermen vil heller dukke opp på 2-i-1-maskiner som Lenovos Yoga-serie dersom tastaturet kobles fra.

Flere endringer er imidlertid ventet, også for brukergrensesnittets del. Microsoft vil sannsyneligvis rulle ut oppdateringer fortløpende til personer som deltar i testprogrammet deres. 

Vi kommer tilbake med nyheter fra Microsofts presentasjon når vi vet mer. I mellomtiden kan du utforske alle ryktene som har svermet rundt operativsystemet den siste tiden her.

Hemmeligheten glapp for Microsoft:
Her er Windows 9-startmenyen i aksjon »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen