Nå er Blu-ray for 4K lansert
(Bilde: Shutterstock)

Nå er Blu-ray for 4K lansert

Ultra HD Blu-ray skal være et alternativ til 4K-strømming.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Med Netflix, HBO, YouTube og andre måter å strømme videoinnhold på skulle man kanskje tro at fysiske lagringsmedier for video snart var helt avlegs. Blu-ray Disc Association (BDA) er imidlertid ikke enige, og annonserte denne uken at spesifikasjonen for Ultra HD Blu-ray nå er ferdig.

– I mange år har Blu-ray Disc satt standarden for høyoppløselige bilder og høy lydkvalitet i hjemmet. Ultra HD Blu-ray vil gjøre det samme for UHD-hjemmeunderholdning, sier Victor Matsuda i BDA Promotions Commitee i en pressemelding.

HDR og bedre lyd

Det nye formatet støtter oppløsninger på 3 840 x 2 160 punkter – også kalt UHD, Ultra-HD eller 4K. I tillegg vil formatet ha bedre fargegjengivelse og mulighet for HDR-bilder og innhold med høy «frame-rate» – altså høyt antall bilder i sekundet.

Ultra HD Blu-ray vil også ha støtte for såkalte «objektbaserte»-lydformater, som Dolby Atmos og DTS:X. Les mer om Dolby Atmos her » (Tek Ekstra)

En Ultra HD Blu-ray-disk vil inneholde opptil 66 GB data på en tolags disk eller 100 GB på en trelags disk. Dagens Blu-ray-disker kan lagre opptil 25 GB på ettlags disker og 50 GB på disker med to lag.

Vil  du vite mer om hva som er fordelen med Ultra HD Blu-ray?
Her er alt du trenger å vite om 4K på Blu-ray » (Tek Ekstra)

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen