Nå er AMDs grisebillige prosessor her

Nå er AMDs grisebillige prosessor her

For bare 500 kroner får du både prosessor og hovedkort.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

AMD lanserer nå en ny plattform for dem som er ute etter en litt enklere og rimeligere løsning. Hovedkort og prosessorenhet skal kunne kjøpes for så lite som 500 kroner her til lands, og det er absolutt en sympatisk pris.

Den nye plattformen kommer til som et resultat av det stadig skiftende IT-markedet, slik at AMD skal ha noe å tilby også dem som ikke kan betale så mye for produktene deres.

Flere nye områder står nemlig nå i startgropen for en teknologisk revolusjon, blant annet Latin-Amerika, Sør-Amerika, enkelte land i Europa og India. Her finnes det riktignok mengder med IT-produkter, men de er likevel ikke fullt ut oppgraderbare eller i stand til å kjøre et fullverdig Windows-miljø.

Oppgraderbar billigløsning

AMDs løsning skal være en splitter ny plattform, basert på den mobile arkitekturen Kabini. Denne har fått seg en sokkel, med det velklingende navnet FS1b, og skal utgjøre det AMD har kalt for AM1-plattformen. Fellesnevneren er at alt av styringskretser er integrert i selve prosessorenheten, slik at det ikke er noe spesielt brikkesett fra AMD på hovedkortet.

På innsiden av APU-ene finner vi opptil fire x86-kjerner med Jaguar-arkitektur. Systemet støtter DDR3-minne med frekvenser opp til 1600 MHz. Naturlig nok er grafikkretsene bygget opp rundt AMDs Graphics Core Next, eller bare GCN.

Vi finner også doble SATA 6 Gbit/s-porter, doble USB 3.0-porter, åtte vanlige USB 2.0-porter samt firekanalers PCIe 2.0. For bildesignalet støttes HDMI, DVI og VGA.

Når det gjelder merkenavn vil AMD fortsette med både Athlon og Sempron, og en av de aktuelle modellene vil være Athlon 5350 APU. I en AMD-utført test er denne satt opp mot en Intel J2850 Baytrail, og yter ikke uventet to til tre ganger bedre enn konkurrenten.

En rekke hovedkort er planlagt for AM1-plattformen, blant annet fra Asus. ASRock, Biostar, ECS, Gigabyte og MSI.

Intel har også rimelige løsniger, som denne Pentium G3320-varianten »

(Kilde: AMD)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen