En stor del av lekkasjene i forkant av Nexus 5-lanseringen har stammet fra operatører. Så også denne. (Bilde: Wind Mobile/Skjermdump)

Nå er alle Nexus 5-spesifikasjonene ute

Mobiloperatører lekker og lekker.

Denne spesifikasjonslisten lå ute sammen med en nettside for registrering av interesse rundt Nexus 5.
Denne spesifikasjonslisten lå ute sammen med en nettside for registrering av interesse rundt Nexus 5.Foto: Wind Mobile/Skjermdump

Lekkasjene rundt den kommende Nexus 5-modellen fra Google og LG har vært mange, og nå lekker det igjen. Den kanadiske mobiloperatøren Wind la nemlig ut en side der Nexus-kjøpere kunne forhåndsregistrere seg, og der lå også en full spesifikasjonsliste for telefonen.

Siden Nexus 5 foreløpig ikke er offisielt lansert av hverken LG eller Google, ble siden trukket tilbake igjen ganske kjapt – men skjermdumpene sirkulerer fortsatt.

Mange av disse spesifikasjonene er godt kjent fra tidligere rykter, men dette er altså så nærme vi kommer sikre spesifikasjoner, før telefonen faktisk lanseres. Det er ventet at lanseringen vil skje på torsdag.

Fem tommer skjerm

Ifølge oversikten fra Wind Mobile, vil Nexus 5 være utstyrt med en 4,95 tommer stor full-HD-skjerm. Akkurat hva slags type panel det er snakk om står ikke i oversikten, men det skal være dekket av Gorilla Glass 3.

Bildekvaliteten fra kameraet har ikke alltid vært så god på Nexus-modellene, men oversikten viser at Nexus 5 vil få et 8 megapikslers kamera med mekanisk stabilisering. Denne teknologien, og slagordet "Den smarte nye telefonen laget for å fange øyeblikkene som betyr noe", antyder at kameraet i Nexus 5 er noen hakk kvassere enn det vi har sett i Nexus-varianter tidligere.

Qualcomms kraftigste

På innsiden vil telefonen ha Qualcomms raskeste brikkesett, kjent som Snapdragon 800. Til å hjelpe seg har brikken 2 gigabyte RAM. Som vanlig ser det ut til at Google foretrekker telefoner uten minnekortplass – noen slik inngang er nemlig ikke nevnt i oversikten. Dermed må du ta til takke med enten 16 eller 32 gigabyte intern lagring.

Nexus 5 vil komme med Android 4.4 KitKat. Den nye Android-versjonen er i og for seg lansert, men foreløpig har ikke Google lettet så mye på sløret når det kommer til innholdet. Det er ventet at også Android 4.4 vil bli presentert i sin helhet i forbindelse med lanseringen.

Ellers er det verdt å nevne at USB-kontakten på Nexus 5 er en såkalt SlimPort-kontakt, som betyr at du kan hente ut HD-video ved hjelp av en overgang til HDMI.

I listen under kan du lese (mye) mer om det som ventes å bli Googles neste referansemobil:

(Kilde: theverge.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen