LA OM: Det er litt over et år siden Mark Zuckerberg endret Facebook-designet og la om til tidslinjen. Nå skal endringer være på gang igjen.

Nå endres Facebook - igjen

Se hvordan siden din vil se ut.

(SIDE2): Da nye tidslinjen, eller timeline som den også kalles, på introdusert på det sosiale nettstedet Facebook for om lag et år oppsto raskt ramaskrik og hatgrupper.

En del av kritikken gikk på brudd på personvern, mens atter andre bare hatet den nye formatet. Andre omfavnet raskt den nye måten man fikk vist fram bilder på, og ikke minst det store toppbildet. Men nå skal altså Facebook-gründer Mark Zuckerberg og hans team være i gang med redesign, skal vi tro den amerikanske nyhetskanalen CNN.

Testing av den oppdaterte siden skal allerede være i gang.

Irriterte brukere

Forandringen skal gå ut på at profilsidene skal deles i to. På venstre side skal man få se alle innlegg, mens man på høyre side får aktivitetsoppdateringer, venner, steder og applikasjoner på høyre side.

Det nåværende formatet fungerer i dag todelt, med innlegg på begge sider slik at man må se fram og tilbake på siden når man skrollet nedover siden. Facebook skal ha plukket opp at mange brukere har synes dette var svært irriterende og forvirrende, og derfor har redesignprosessen blitt satt i gang.

Artikkelen fortsetter under bildet

TO KOLONNER: Slik kan det nye designet se ut hvis man skal tro Inside Facebbok sine sider. Profilsiden deles i to der høyre side vil bli mer statisk enn i dag, og venstre side vil bestå av oppdateringer. Det vil bli lettere enn slik det er i dag, tror mange av brukerne.
TO KOLONNER: Slik kan det nye designet se ut hvis man skal tro Inside Facebook sine sider. Profilsiden deles i to der høyre side vil bli mer statisk enn i dag, og venstre side vil bestå av oppdateringer. Det vil bli lettere enn slik det er i dag, tror mange av brukerne.

Deles i to

I det nye designet tas den vertikale linjen som skiller en profil i to bort, ifølge Inside Facebook, som avslørte den oppdaterte design denne uken. Ironisk nok vil denne endringen gjøre at det ser mindre ut som en tidslinje. Til høyre vil man altså kunne se aktiviteter gjort nylig av venner, vennelisten og for eksempel bildeoppdateringer fra Instagram eller andre applikasjoner man har på siden sin.

Det betyr også at det vil bli en del luft og tomrom til høyre, noe kritikerne er redde for vil bli fylt med reklame.

Mange meninger

I kommentarfeltene både på CNN og Inside Facebook kommer det fram at veldig mange ønsker seg bort fra tidslinjen fremdeles. Men endringene tas ikke bare i mot med begeistring:

«Nå igjen! Jeg hater alle disse endringene hele tiden.»

«For mange endringer for raskt, jeg holder på å venne meg til tidslinjen slik den er nå...»

«De har tatt det sosiale ut av sosiale medier».

«Endringene ser ut som de gjorde da jeg opprettet min profil i 2007.»

Men en hel del andre er positive til de kommende endringen:

«Endelig - det er jo egentlig tilbake til det samme gamle tidslinjen. Tenk det, det ser ut til at Facebook faktisk hører på oss».

«Dette høres bedre ut, nå slipper man å se fram og tilbake hele tiden. Tidslinjen i dag er uorganisert og rotete».

«Jeg liker forandringer, og dette høres veldig fornuftig ut».

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen