Nå dukes det for bedre strømmeopplevelser
(Bilde: Varnish)

Nå dukes det for bedre strømmeopplevelser

Populær cacheløsning i ny utgave.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Varnish Cache har nå kommet ut i versjon 4.0. Varnish er en HTTP-akselerator, en cache-løsning, og denne brukes av en rekke nettsider verden over, inkludert vår egen Hardware.no. I tillegg brukes den av både Facebook og Twitter, samt 1,7 millioner andre nettsteder verden over, og det Varnish meget kort fortalt gjør er å ta unna ekstreme mengder trafikk uten å belaste serverne i særlig grad.

Nyhetene denne gangen inkluderer bedre løsninger på sikkerhets og strømmingsfronten, samt en bedre logging og en enklere måte å få til lastbalanseringen.

Når det gjelder sikkerheten har du nå mulighet til å sette opp at enkelte parametre i versjon 4.0 skal være skrivebeskyttet. Med skrivebeskyttelsen aktivert vil det ikke være mulig å endre ting via kommandolinjen.

Kjappere strømming av store objekter er en annen stor nyhet med Varnish Cache 4.0. Tidligere versjoner av cache-løsningen ga bare en begrenset støtte til strømming, og i tillegg skal leveringstiden og ventetiden for større objekter være redusert.

Loggfunksjonaliteten har fått seg en solid overhaling, det samme gjelder hvordan ulike spørringer blir gjort mot loggen. Lastbalanseringen skal nå også være enklere å få til, og kommer som nedlastbare moduler, og kan kjøres uten at Varnish må oppdateres.

Dette er Varnish

Varnish Cache er en nettcacheløsning som utvikles av det norske selskapet Varnish Software. Poenget med programvaren er at det skal gå raskere å gi brukerne de nettsidene de spør etter, samtidig som lasten på selve innholdsserverne holdes på et minimum.

I all den tid noen har bedt om den samme nettsiden før deg vil en ferdig laget kopi ligge på Varnish-serveren. Fremfor å be CMS-en bygge en ny nettside for de brukerne som kommer etter vil heller Varnish-serveren dytte ut en kopi i full fart. Det gi en vesentlig raskere respons, og desto flere som spør etter én og samme nettside, desto raskere går det.

Flere store nettsider, som VG, Facebook og Twitter bruker i dag Varnish.

Varnish har en veldig spennende historie:
Bli med på besøk » (Ekstra)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen