Bilde fra Googles ferske test, som indikerer at Chrome nå gir over to timer mer batteritid enn i fjor.
Bilde fra Googles ferske test, som indikerer at Chrome nå gir over to timer mer batteritid enn i fjor. (Bilde: Google/YouTube)

– Nå bruker Chrome mye mindre strøm

Google lover mye lengre batteritid etter ny oppdatering.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En av de vesentlige forskjellene mellom de ulike nettleserne er strømforbruket, noe som understrekes i tester som utføres fra til til annen. En av de verste synderne har vært den populære Google-nettleseren Chrome.

Nå melder imidlertid Google på bloggen sin at de har tatt et kraftig grep for å gjøre sin nettleser mer energieffektiv.

Selskapet skriver at den seneste 53-versjonen av Chrome, som ble sluppet forrige uke, byr på store forbedringer når det gjelder batteritid.

Som et eksempel peker Google på at Chrome på Mac-plattformen nå bruker hele 33 prosent mindre strøm til alt fra energikrevende oppgaver som videoavspilling til enklere oppgaver som å bla gjennom nettsider.

Over to timer lengre batteritid

Google benytter også anledningen til å skryte av hvor mye mer batterivennlig Chrome totalt sett har blitt i løpet av det siste året.

I en fersk video demonstreres forskjellen mellom Chrome 46 fra 2015 og den seneste 53-versjonen, hvor sistnevnte tilsynelatende gir to timer og tolv minutter lengre batteritid ved kontinuerlig videotitting på Microsofts Surface-maskiner. Videoen kan du se under.

Samtidig peker Google på at farten til Chrome har blitt 15 prosent raskere på både PC- og Android-plattformen i løpet av det siste året. Akkurat hvor mye raskere nettleseren eventuelt har blitt i den seneste oppdateringen er ikke klart.

Chrome er for øvrig ikke verstingen når det gjelder strømforbruk. I en test fra juni i år, som riktignok var utført av Microsoft, kom Chrome bedre ut enn både Opera og Firefox, men måtte se seg slått av Edge.

nøyaktig hvor godt Googles påstand stemmer har vi lyst til å sjekke selv, og vil utføre en test i løpet av uken som kommer. Følg med!

Nedprioriteringen av Flash har hjulpet godt på batteritiden: Nå forsvinner det omstridte programmet helt fra Chrome » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen