Har du fortsatt QuickTime på PC-en din? Slett det  nå

Har du fortsatt QuickTime på PC-en din? Slett det

Kritisk sikkerhetshull oppdaget, og Apple skal ikke fikse det.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apple-utviklede QuickTime er godt kjent for Windows-brukere, selv om det i lang tid har eksistert mange alternativer som har gjort programvaren noe overflødig. Nå viser det seg at du gjør klokt i å fjerne programvaren fra Windows-PC-en dersom du fremdeles har den liggende.

Apple har nemlig bekreftet overfor avisen Wall Street Journal at de avslutter støtten for QuickTime 7 til Windows. Det innebærer at det medfører en viss sikkerhetsrisiko å beholde programmet på PC-en.

Har kritiske sårbarheter

Som Wall Street Journal peker på har sikkerhetsselskapet Trend Micro allerede for noen dager siden antydet at Apple ikke lenger vil slippe sikkerhetsoppdateringer til QuickTime for Windows.

Trend Micro gjorde samtidig oppmerksom på at de har oppdaget to kritiske sårbarheter i programmet. Med tanke på at disse nå ikke kommer til å bli fikset av Apple er det altså sterkt anbefalt å avinstallere programmet snarest.

Gjør det mulig å kjøre vilkårlig kode

Sårbarhetene gjør det blant annet mulig for folk med onde intensjoner å kjøre vilkårlig kode via QuickTime. Trend Micro opplyser at de ikke har oppdaget noen tilfeller hvor sårbarheten faktisk er blitt utnyttet, men så lenge programvaren er installert ligger faren der.

For ordens skyld skal sårbarhetene ikke omfatte QuickTime X til OS X. Mer teknisk informasjon om sårbarhetene finner du på denne siden

Slik sletter du QuickTime

QuickTime kan slettes som alle andre programmer i Windows via kontrollpanelet. Dette kan du blant annet få opp ved å høyreklikke i hjørnet ved startmenyen, og trykke på «Kontrollpanel».

Derfra kan du administrere programmene dine, og fjerne de du ikke trenger. Velg QuickTime og følg instruksjonene på skjermen.

Nå har Apple lansert raskere MacBook-er: De kommer til og med i rosa farge »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen