Nå bør du trolig bytte passord i Spotify
(Bilde: endermasali/Shutterstock.com)

Nå bør du trolig bytte passord i Spotify

Påloggingsinformasjon fra hundrevis av brukere har dukket opp på nettet.

Oppdatert 29.4. med offisiell uttalelse fra Spotifys Europa-kontor.

Nettstedet TechCrunch melder nå at påloggingsinformasjon til et hundretalls Spotify-brukere har dukket opp på Internett etter det som tilsynelatende er hacking av brukerkontoer.

Informasjonen ble lagt ut på nettstedet Pastebin og skal omfatte både brukernavn, passord og e-postadresser, men også opplysninger om hvilket land kontoene ble opprettet i, kontotype og dato for automatisk fornyelse.

Har opplevd tegn på innbrudd

TechCrunch har kontaktet et tilfeldig utvalg av de aktuelle brukerne, som visstnok har bekreftet at de har opplevd tegn på at uvedkommende har fått adgang til kontoene.

Noen skal blant annet ha opplevd at det er blitt lagt til låter som brukerne selv ikke har lagt til, mens andre har opplevd å bli kastet ut av Spotify og ikke klart å logge seg inn igjen på grunn av at påloggingsinformasjonen har blitt endret.

Foto: Gil C/Shutterstock.com

Det som er litt snodig med saken er imidlertid at Spotify selv uttaler at de ikke har opplevd noen tegn på hacking, og at tjenestens kontoer er sikre. Det er dermed mulig at informasjon er blitt innhentet på andre måter.

– Spotify har ikke blitt hacket og våre brukeres opplysninger er sikre. Vi overvåker nøye Pastebin og lignende sider. Når vi oppdager at opplysninger omkring Spotify og våre brukere dukker opp i slike sammenhenger, gjennomfører vi en undersøkelse for å bedømme hvorvidt opplysningene faktisk stemmer, sier Spotifys kommunikasjonssjef for Nord-Europa Sofie Grant. 

Spotify gjør det bra for tiden: En ny, stor milepæl betyr at tjenesten ennå holder god avstand til Apple Music »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen