Flere tidligere toppmodeller er tilgjengelig for én krone i forbindelse med kampanjetilbudene på abonnement. (Bilde: Shutterstock / Bernhard Richter / montasje)

Nå bør du skifte abonnement

Priskrig i bransjen gir rekordlave priser.

Det er ikke lenger noen tvil. Mobilbransjen har brutt ut i full priskrig, og alle de store har nå kampanjetilbud som kommer svært gunstig ut for forbrukerne, særlig hvis du er en av dem som har et relativt høyt datakonsum.

Denne gangen er det ikke lavprismerkene Talkmore og Chess som driver priskrigen, men morselskapene Netcom og Telenor. Også utforder Tele2 melder seg på med større datakvoter og økt 3G-hastighet.

Les også:– Bør forlange like god ringepris som nye kunder

Tele2 hadde i september en kampanje i samarbeid med Elkjøp der du fikk selskapets XL-pakke til 199 kroner på ubegrenset tid. Dersom du ikke slo til på det tilbudet, har Netcom nå et jubileumstilbud på 299 kroner per måned i et år for 6 GB surfing og ubegrenset ringing, SMS og MMS. Etter at året er omme, blir du overført til abonnementet Smart Pluss til 399 per måned.

Konkurrentene følger etter

Netcom-konkurrentene vil ikke være dårlige. Nå har både Telenor og Tele2 nesten tilsvarende pakker til 299 kroner. Den største forskjellen er teoretisk maksimal surfehastighet. Mens Netcom opererer med en teoretisk makshastighet på 80 Mbit/s i sitt 4G-nett, tilbyr Telenors kampanjetilbud 10 Mbit/s. Tele2 har en teoretisk makshastighet på 21 Mbit/s over 3G, mens Telenor og Netcom tilbyr 4G til sine kunder.

Tilbudene fra Netcom, Telenor og Tele2 har alle en varighet til 20. oktober. Da er Netcoms jubileumskampanje over. Også tidligere har vi skrevet om at det kan lønne seg å være utro som mobilkunde. Når mobiloperatørene slåss om kundene, er det forbrukerne som vinner.

Les mer: Beskylder Telenor for å stjele tilbake kundene

Kontantkortaktøren Chilimobil har også kastet seg på priskrigen. For å feire 30 000 kunder i Norge, gir selskapet 1000 kroners bruk for alle som fyller for 500 kroner mellom 2. oktober 2013 og 1. februar 2014. Tilbudet vil være tilgjengelig på utsalgsstedene Narvesen, 7-eleven og Shell/7-eleven. 

Dette er tilbudene akkurat nå:

Tilbud Pris Maks. datakvote Ant. ringeminutter Ant. SMS Varighet Maks. Hastighet*
Telenor M+ 299 6GB Ubegrenset Ubegrenset 1 år 10 Mbit/s
Netcom jubileumstilbud 299 6GB Ubegrenset Ubegrenset 1 år 80 Mbit/s
Djuice Fri Bruk L 299 6GB Ubegrenset Ubegrenset 1 år 10 Mbit/s
Tele2 M+ 299 6GB Ubegrenset Ubegrenset 1 år 21 Mbit/s
One Call Full Pakke 298 5GB Ubegrenset Ubegrenset Ubegrenset 8/21 Mbit/s
Chili Mobil jubileum 500 Lad for 500, bruk for 1000       4G

* Telenors M+ abonnement har en nedlastingskapasitet på 10 Mbit/s, Skal du ha høyeste oppnåelige hastighet på 40 Mbit/s, må du kjøpe et XL-abonnement til 599 kr. Tele2 har skrudd opp hastigheten på sitt 3G-abonnement til 21 Mbit/s. Dette gjelder også for One Call der de opererer i eget nett. I Telenors nett har One Call en makshastighet på 8 Mbit/s.

Les mer: Full krangel om surfehastigheter >>

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen