I dag bør du oppdatere Java
(Bilde: Hardware.no/iStock 6002038)

I dag bør du oppdatere Java

Enkelte av de over 100 hullene er allerede utnyttet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Oracle, utvikleren som står bak Java, må stadig rykke ut for å tette nye hull som oppdages i programvaren deres som er installert på over tre milliarder enheter verden over. Fire ganger i året legger selskapet ut en stor plasterpakke for sin hullete programvare, og nå har tiden igjen kommet.

Dette kvartalet er det snakk om å legge en ekstra stor bandasje rundt Java-installasjonen din.

Over 100 sikkerhetshull

Oppdateringen Oracle nettopp har lagt ut tetter 104 nye sikkerhetshull fordelt på alle selskapets produkter. Alle rammer derfor ikke Java-installasjonen du har på din PC, men selskapet skriver at det likevel er viktig å oppdatere straks.

Oppdateringen har blitt klassifisert som absolutt kritisk av svakhetsskalaen CVSS 2.0 som går fra 0 til den nå gjeldende 10-eren. En av grunnene til at det haster med å oppdatere skal ifølge Oracle være at enkelte av sikkerhetshullene allerede er utnyttet.

Om du har en veldig gammel versjon av Java, eller har skrudd av automatisk oppdatering, bør du oppdatere til Java versjon 7.55 herfra så snart som mulig. Da bør du imidlertid passe på at du ikke får med en bit uønsket programvare som følger med.

Slik oppdaterer du Java.
Slik oppdaterer du Java.

De nyeste versjonene av Java skal oppdatere seg selv, men om du ikke vil vente kan du gå til kontrollpanelet og velge Java --> Oppdater --> Oppdater nå.

Fjern Java for godt

Alternativt kan du fjerne Java en gang for alle. Stadig færre tjenester er avhengig plattformen, og ulempen ved å ha Java installert utveier de fleste fordelen. Du kan fjerne Java og fortsatt kunne bruke nettbanken, sjekke skatten og tippe hos Norsk Tipping.

Her viser vi deg hvordan du kan fjerne Java for godt » 

Google har ikke mye til overs for Java:
De blokkerte like så godt hele nettlesertillegget fra å kjøre i sin Chrome »

(Kilder: Oracle1Oracle2)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen