Nå blir Windows Phone gratis
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Mobilen.no)

Nå blir Windows Phone gratis

App-revolusjon og gratis operativsystem skal ta opp konkurransen med Android.

Det har vært mange spekulasjoner knyttet til hva Microsoft vil komme med på sin utviklerkonferanse, som gikk av stabelen i uka som var.

Det har vært ventet at Microsoft ville annonsere en del strategivalg som ville gi en pekepinn om hvordan selskapet planlegger å ta de neste skrittene i kampen mot Android og iOS.

Som ventet annonserte Microsoft at Windows Phone nå blir gratis å installere for mobilprodusenter på enheter med skjermer under ni tommer. Det betyr at mobilprodusenter kan lage Windows-telefoner like billig som Android-telefoner, og har blitt sett på som et helt nødvendig trekk for at Microsoft skal kunne konkurrere med Googles Android.

Vil ha apper på alle plattformer

Microsoft avduket også en visjon for å gjøre det utrolig enkelt å utvikle apper på tvers av alle selskapets plattformer, enten det dreier seg om mobil, nettbrett, PC eller Xbox One. Dette kan være et viktig skritt i retning av å få utviklerne mer interessert i Windows Phone-plattformen.

Et av Windows Phones store ulemper i kampen mot de rivaliserende operativsystemene har hele tiden vært et dårligere økosystem, med langt færre av de mest populære appene tilgjengelig for Windows-plattformen. Microsoft har tidligere forsøkt å bøte på dette blant annet ved å betale utviklere for å lage Windows-apper, og ved selv å ta på seg å lage Windows-versjoner av de mest populære Android- og iOS-appene.

Microsoft bekrefter også at de har hørt på brukerne, og gjeninnfører den populære startmenyen. Bortfallet av startmenyen har vært det brukerne har klaget mest på etter at selskapet lanserte Windows 8.

Les mer: iOS-apper krasjer oftere enn Android-apper

Kilde: (BGR)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen