Nå blir skjermene på bærbare PC-er enda mer høyoppløste
Teknofil
(Bilde: Google)

Nå blir skjermene på bærbare PC-er enda mer høyoppløste

Sharps nye skjermer slår det meste.

Bærbare PC-er som kommer med høyere enn vanlig HD-oppløsning, det vil si 1920 x 1080 piksler, er i ferd med å bli et stort satsingsområde for produsentene. Rekken av ekstra høyoppløste modeller inkluderer nå PC-er fra Toshiba, Google, Apple, Asus og Samsung.

Nå melder blant andre nettstedet TechSpot at japanske Sharp snart skal starte masseproduksjonen av nye skjermer for bærbare PC-er som tar både oppløsning og pikseltetthet til det neste nivået.

Tre størrelser

Skjermene Sharp nå skal lage er basert på selskapets egne IGZO-teknologi, som allerede er benyttet i en PC-skjerm Sharp kunngjorde i fjor. De nye laptop-skjermene skal produseres i størrelsene 11,6 tommer, 14 tommer og 15,6 tommer.

Den minste får en oppløsning på 2,560 x 1,440 piksler, mens de to andre skal leveres med hele 3,200 x 1,800 piksler. Dette gir i sin tur en pikseltetthet på 253 per tomme for 11,6-tommeren, 262 for 14-tommeren og 235 for 15,6-tommeren, noe som slår dagens modeller med brukbar margin.

Apples 15-tommers MacBook Pro har for eksempel en pikseltetthet på 221 og er også noe mindre enn den kommende 15,6-tommeren til Sharp. Best ut kommer nok Sharps nye 14-tommer, som både får langt høyere pikseltetthet enn den nåværende rekordinnehaveren Chromebook Pixel, og attpåtil vesentlig større skjerm. Googles modell har 239 piksler per tomme over 12,8 tommer.

Sharp planlegger å starte produksjonen av de tre nye skjermstørrelsene for bærbare PC-er i juni i år. Det er foreløpig uvisst når vi får se de nye skjermene i aksjon.

Asus er den seneste PC-produsenten som vil kaste seg på høyoppløsningstoget:
Tyske Amazon røper planer om en ny Asus ZenBook »

(Kilder: Sharp, Liliputing, TechSpot)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen