Etter hvert vil hele Office-pakken bli mørk.
Etter hvert vil hele Office-pakken bli mørk. (Foto: Microsoft)

Nå blir Office mørkt

Får mørk modus fra i dag.

En av de største trendene den siste tiden i programvarebransjen har vært å tilby en såkalt mørk modus for apper og programmer. Ikke minst har Microsoft og Apple lansert mørke versjoner av operativsystemene Windows 10, samt MacOS og straks iOS.

Nå slås lyset av for en annen gigant, nemlig Microsofts kontorpakke Office. Selskapet melder at hele Office 365, både til mobil, nettbrett og nettleser, skal bli mørk.

Hva angår Office-programmene for MacOS og Windows 10 har ikke selskapet gitt særlige oppdateringer, men de skriver blant annet at  mørk modus vil komme til «alle Outlook-klienter», så da regner vi med de ikke har glemt dem helt bort i alt snakket om mobile og nettbaserte versjoner av kontorpakken.

Outlook først ut

Først ut med mørkt på kontoret blir det for deg som bruker Outlook-appen i iOS eller Android, eller via Outlook.com i nettleseren. For selskapets epost-klient har utrullingen nemlig startet allerede, og du vil se innstillingen inne i selve appen etter hvert som det blir din «tur». 

Outlook for mobiler er først ut av appene som får mørk modus. Foto: Microsoft
Etter hvert vil hele Office-pakken bli mørk. Foto: Microsoft

Resten av appene for iOS, som Word, Excel og PowerPoint, følger straks Apple slipper iOS 13 i september. Microsoft venter også på at Apple skal gjøre seg ferdige med iPadOS før selskapets nettbrett får tilgang til mørke Office-apper og de ruller ut mørke SharePoint-, OneDrive- og OneNote-apper.

Microsoft går ikke nærmere inn på når de ulike Android-appene deres blir oppdatert.

Mørk modus sparer både batteriet og øynene dine

Dette er fargepaletten Microsoft landet på i designarbeidet sitt. Foto: Microsoft

Mørk modus kan ha en rekke fordeler. Blant annet gjør et mørkt brukergrensesnitt det mye mer behagelig å lese og jobbe på skjermen når det er lite lys rundt deg, som på kvelden eller på et fly. I tillegg kan redusert eksponering for hvitt og blått skjermlys i løpet av kvelden gjøre det lettere å sovne.

I tillegg er det velkjent at mørk modus hjelper til med å forbedre batteritiden på bærbare enheter med OLED-skjermer, som til forskjell fra vanlige LCD-skjermer kan slå lyset helt av ved behov.

Microsoft sier de har brukt mye tid på å komme opp med nye fargepaletter for den mørke Office-modusen. Målet deres har ifølge dem selv vært å lage et miljø som føltes enhetlig, avslappende og komfortabelt.

Så mye strøm sparer mørke apper for deg:
Betydelig besparelse for OLED-telefoner »

(Kilde: Medium)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen