Informasjon om hvilke ladestandarder som brukes og liknende skal dukke opp i en ny Google Maps-oppdatering. Den ser imidlertid ikke ut til å være sluppet i Norge foreløpig.
Informasjon om hvilke ladestandarder som brukes og liknende skal dukke opp i en ny Google Maps-oppdatering. Den ser imidlertid ikke ut til å være sluppet i Norge foreløpig. (Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no)

Google Maps' nye oppdatering vil gjøre livet enklere for Tesla-eiere

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Google Maps har hatt oppføringer på ulike elbilladestasjoner lenge, men nå utvides støtten med mer informasjon om ulike ladestasjoner. 

Google oppdaterer nemlig oppføringene for en del ladestasjoner til å inkludere informasjon om hvor mange ladere som finnes, hvilke porter som finnes og hvilke ladehastigheter som tlbys, skriver selskapet i en bloggpost

Kun Tesla i Norge 

Foreløpig er det imidlertid bare noen få tilbydere som vil få den utvidede informasjonen. 

  • Globalt: Tesla og Chargepoint
  • USA: SemaConnect, EVgo og Blink
  • Storbritannia: Chargemaster og Pod Point
  • Australia og New Zealand: Chargefox

I Norge vil det altså kun gjelde Teslas Supercharger-nettverk og destinasjonsladere, i alle fall foreløpig. Oppføringene vil også inkludere et eventuelt navn på selskapet der laderne er plassert, i tillegg til bilder og vurderinger. 

Mobil først, desktop om et par uker 

Google Norges PR-sjef Helle Skjervold sier til Tek.no at det har ligget inne ladestasjoner i Google Maps tidligere, men at det nye er at informasjonen rulles ut i samarbeid med de nevnte tilbyderne. 

Det skal selvfølgelig også sies at det meste av denne informasjonen er tilgjengelig i andre apper, for eksempel Ladestasjoner eller Ladenå, og de inkluderer informasjon om laderne til for eksempel Fortum og Grønn Kontakt også. 

Den nye ladestasjon-informasjonen vil rulles ut i en oppdatering til Google Maps-appen til iOS og Android i disse dager. Vi kan i skrivende stund imidlertid ikke se at den har dukket opp. 

Desktop-versjonen av Google Maps vil oppdateres i løpet av noen uker. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen