(Bilde: Samsung)

Nå blir Googles bærbare enda billigere

Nye Samsung Chromebook skal være for alle.

Ett av Googles hjertebarn – den såkalte Chromebook med Googles eget operativsystem Chrome OS – kommer nå i en helt ny utgave. Igjen er det Samsung som har fått jobben med å sette sammen maskinvaren.

For den nye modellen, bare kjent som Samsung Chromebook, har det vært fokus på at folk flest skal ha råd til den. Prislappen leser 249 amerikanske dollar eller 229 britiske pund, og for de pengene får du en ganske lett og liten bærbar. Tykkelsen er oppgitt til 1,75 cm, og vekten skal være 1,1 kilogram. Skjermen har 1366 x 768 piksler og måler 11,6 tommer.

ARM-prosessor

Samsung Chromebook.
Samsung Chromebook.Foto: Samsung

Innvendig er nye Chromebook utstyrt med noe såpass utradisjonelt som en ARM-prosessor, nemlig tokjernede Samsung Exynos 5250. Videre har den 2 GB minne og 16 GB SSD. Ikke så veldig mye intern lagringsplass altså, men på kjøpet får du i tillegg to år med 100 GB gratis skylagring.

Med en prosessortype vi vanligvis finner i mobiltelefoner og nettbrett, kan du altså ikke forvente all verden av ytelse hos den nye Chromebooken. Dette er altså ikke en datamaskin du kjøper dersom du ikke har en fra før av – den lille Samsungen passer nok bedre som en ren sofaPC eller alternativ til nettbrett. Men Google lover at innmaten skal gjøre jobben, og skryter blant annet av oppstartstid under ti sekunder og avspilling av 1080p HD-video.

Ellers er Samsung Chromebook utstyrt med en USB 3.0-port og en USB 2.0-port, HDMI, minnekortleser for SD og minijack for lyd. Bluetooth og dual band trådløst nett er også på plass. Batteritiden er opptitt til "over 6,5 timer".

Kilde: Google Blog

(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen