Googles nye søketreff helt til høyre.
Googles nye søketreff helt til høyre. (Bilde: Google/Tek.no, montasje)

Google-søket blir snart langt mer visuelt

«Rich cards» gir deg karuseller og bilder som søketreff.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Google skal gjøre søkemotoren sin mer visuell, melder Engadget. I et blogginnlegg skriver selskapet at de lanserer en helt ny type søketreff kalt «rich cards». Eller «rike kort», på godt norsk.

Her har vi selv tatt et skjermbilde fra et søk etter hveteboller, for å sammenligne med det kommende «rike» søket.
Her har vi selv tatt et skjermbilde fra et søk etter hveteboller, for å sammenligne med det kommende «rike» søket. Foto: Skjermdump/Google/Tek.no, montasje

Dette kommer i tillegg til de to eksisterende søketreff-formatene, som Google selv omtaler som «standard results» (vanlige teksttreff) og «rich snippets».

Mens sistnevnte dreier seg om små snutter av tekst med ekstra bilder og informasjon, blir de nye, «rike» kortene en form for visuelle treff. Dette betyr mer bilder, mer tilleggsinformasjon og at treffene presenteres også horisontalt, ikke bare vertikalt. Eller med andre ord: du får treff nedover, men kan nå også bla deg bortover i treffene som en karusell. 

Karusellene vil naturligvis også være organisert etter type og kategori, og potensielt også etter en spesifikk nettside eller type nettside.

Googles egen oversikt viser tydelig forskjellen på de tre søkene.
Googles egen oversikt viser tydelig forskjellen på de tre søkene. Foto: Google

Først på engelsk – og bare matretter og film

Funksjonen vil gradvis rulles ut til flere språk, men vil i første omgang kun bli å få på den engelskspråklige versjon – altså dersom du bruker «Google.com» som søkeside og har engelsk som standardspråk.

Oppskrifter på bakverk er perfekt for Googles nye søk.
Oppskrifter på bakverk er perfekt for Googles nye søk. Foto: Shutterstock

Ikke nok med det: i starten vil det kun bli mulig å få «rich cards» i søk etter filmer og oppskrifter. Samtidig er vel dette kanskje noe av det mest aktuelle, siden søk i slike kategorier gjerne gir mange og lite oversiktlige treff. 

Google selv sier utviklingen av det nye søket er et resultat av suksessen til de nåværende «rich snippets», og at målet er å «...tilby innhold i et enda mer involverende og visuelt format, med mål om å kunne tilby en enda bedre brukeropplevelse på mobile enheter.»

Utrullingen fordrer også at de som lager nettsidene implementerer funksjonen i koden sin, så det kan nok bli en liten stund for slike treff blir gjengs – spesielt på norsk.

Google har mange jern i ilden:
Snart kan du kjøre Android-apper på Chromebooken din »

(Kilde: Engadget, Google)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen