Fujifilm reduserer prisene

Teknofil Nå blir dette kjekke kameraet billigere

(Bilde: Fujifilm)

Fujifilm reduserer prisene

Hele X-serien blir billigere som en følge av Fujifilms omstrukturering.

I mange år har Fujifilm i Norge og Sverige vært representert av Axel Johnson International, men hva angår fotoprodukter er det nå slutt på dette samarbeidet. Fujifilm Japan har bestemt seg for at de ønsker å styre dette markedet selv, og dermed er en større omstrukturering i gang.

Vi møtte nylig representanter for Fujifilm da de var innom Oslo en snartur for å fortelle litt om selskapets fremtidsplaner, og en gruppe entusiastiske Fujifilm-ansatte kunne da meddele litt av hvert omkring omstruktureringen.

Siden det nå blir et trinn mindre i kjeden mellom fabrikk og forbruker vil de veiledende prisene kunne settes ned for å bedre konkurranseevnen. Fujifilms utmerkede kompaktkamera X10 vil for eksempel om noen uker reduseres til kr 3799,- veiledende, noe som er under den "magiske" firetusenkronersgrensen. Dette er sannsynligvis langt nærmere det de fleste forbrukere vil betrakte som en fornuftig pris for dette kameraet, som for øvrig fikk en velfortjent anbefaling i Akams test, til tross for at kameraet har hatt enkelte problemer. Disse problemene er nå rettet opp, og alle X10 som selges i Europa er ny utstyrt med ny og forbedret sensorbrikke, kunne Fujifilm fortelle.

Les også: Test: Fujifilm X10 - Et helt unikt kompaktkamera

Spesifikke prisreduksjoner ble ikke oppgitt for resten av produktporteføljen, men Fujifilm kunne love reduserte priser over det hele, samtidig som de kunne fortelle at X-serien har vært en betydelig suksess for det velkjente fotoselskapet. Det er dermed håp om at utmerkede kameraer som Fujifilm X100 og X-Pro1, bare for å nevne noen, også kan komme til å få en kjærkommen prisreduksjon om noen uker.

Omstruktureringen vil også medføre at nye modeller raskere når det norske markedet etter lansering, siden produktene heretter vil sendes direkte fra Japan og bokføringen i tillegg har blitt enklere, kunne Fujifilms representanter opplyse til Akam.

Les også: SNIKTITT: Fujifilm X-Pro1 - Stappfullt av ny teknologi

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen