Nå blir det vanskeligere å være bølle på Twitter
(Bilde: PiXXart/Shutterstock.com)

Nå blir det vanskeligere å være bølle på Twitter

Tjenesten innfører filter som skal luke bort uvelkomne meldinger.

Twitter er både en populær og nyttig og effektiv kommunikasjonsplattform. Som overalt ellers på Internett er tjenesten også en boltreplass for folk med skarpe tunger og uedle hensikter. Twitter har den siste tiden satt et større fokus på å rydde opp i misbruket av tjenesten, og nå kommer et nytt anti-troll-tiltak.

Twitter har nå innført et nytt «kvalitetsfilter» som har til hensikt å luke bort uvelkomne meldinger på tjenesten. Nærmere bestemt skal filteret fange opp meldinger som er støtende, inneholder ukvemsord og trusler, eller som sendes fra mistenkelige kontoer. Det skriver TechCrunch.

Kun for verifiserte kontoer

Funksjonen benytter spesielle algoritmer som gjenkjenner språket i Twitter-meldingene, og på bakgrunn av dette tar en avgjørelse på hvorvidt meldingen skal lukes ut fra tidslinjen.

Robin Williams' datter Zelda Williams er blant dem som har opplevd grov sjikane på Twitter.
Robin Williams' datter Zelda Williams er blant dem som har opplevd grov sjikane på Twitter. Foto: s_bukley/Shutterstock.com

Dessverre for vanlige brukere er det kun såkalte verifiserte Twitter-kontoer som vil få dette filteret i første omgang. Verifisering av kontoer er noe som i hovedsak er forbeholdt kontoer som har mange følgere og som tilhører personer det søkes hyppig etter, slik som for eksempel kjente personer innen underholdning, politikk etc. Hensikten er å sikre at kontoene er autentiske.

Slike kontoer er gjerne dem som er mest utsatt for trolling fra brukere, noe som antakelig er årsaken til at Twitter velger å satse på denne gruppen først. Det er ennå uvisst hvorvidt funksjonen også blir tilgjengelig for allmennheten, men det er nok rimelig å anta at den blir det. I tillegg er det også kun iOS-brukere av Twitter som får glede av det nye filteret i første omgang.

Har opplevd grov sjikane

Twitter har tidligere signalisert at det skal iverksettes ulike tiltak på grunn av flere grove tilfeller av misbruk av tjenesten. Et av de groveste eksemplene på dette skjedde i august i fjor, da datteren av den kjente skuespilleren Robin Williams bestemte seg for å trekke seg fra Twitter etter grov sjikane i forbindelse med farens død.

Twitter har for øvrig også tatt grep overfor terrorgruppen IS den siste tiden, og blant annet suspendert tusenvis av IS-relaterte Twitter-kontoer på grunn av meldinger som blant annet inneholder trusler mot personer.

Det er ikke bare Twitter som har gått til krig mot IS: Hackergruppen Anonymous har også gått etter gruppen i stor skala »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen