(Bilde: Danny Choo / Flickr)

Nå blir det mye enklere å installere CyanogenMod

Vil du prøve et nytt operativsystem på din Android-telefon?

Det Android-baserte operativsystemet CyanogenMod sikter høyt. Tidligere i høst ble det et eget selskap, med et uttalt mål om å bli den tredje største spilleren på mobilmarkedet, etter Android og iOS.

For å få til dette må det imidlertid bli langt enklere å laste ned og installere det som tidligere bare var en modifisert versjon av Android. Det har det nå blitt, ettersom CyanogenMod har lansert en app i Google Play som i teorien skal fikse CyanogenMod-biffen med noen få tastetrykk.

Mer frihet

Foto: CyanogenMod

Tidligere har det vært en komplisert affære å forvandle smarttelefonen din fra å være en Android-enhet til å bære på noe annet. Ord som «rooting» og «flashing av ROM» florerer på nettet, men nå blir disse tekniske hindrene revet ned, slik at menigmann også kan delta på moroa.

CyanogenMod er i bunn og grunn en langt mer skreddersybar utgave av Android, og passer den som er lei av Androids begrensninger, eller som ikke lenger mottar oppdateringer på grunn av en gammel telefon.

For å skaffe deg CyanogenMod på telefonen, må du laste ned appen til telefonen din, samt et installasjonsverktøy til PC-en. Deretter må du koble telefonen til datamaskinen via USB, før du setter i gang med installasjonen.

Du kan laste ned «CyanogenMod Installer» gratis fra Google Play, og skrivebordsverktøyet fra CyanogenMod.com. Operativsystemet på skrivebordet må være Windows Vista eller nyere for at prosessen skal fungere.

CyanogenMod er med på lasset her:
Oppo N1 har en unik egenskap »

(Kilder: CyanogenMod via Ars Technica og Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen