Nå blir det enklere for Android-brukere å betale for Netflix
(Bilde: Kaspars Grinvalds/Shutterstock.com)

Nå blir det enklere for Android-brukere å betale for Netflix

Strømmetjenesten skal gjøre det mulig betale direkte fra Android-appen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den populære strømmetjenesten Netflix er som kjent enkel å bruke på alle typer Internett-tilkoblede enheter via tjenestens mobilapplikasjon, men det er likevel ikke alt du kan gjøre gjennom denne appen. Som Variety melder skal Android-appen nå utvides med en viktig funksjon, nemlig betaling.

Netflix bekreftet overfor nettstedet at de er i ferd med å integrere abonnementsbetaling direkte inn i Android-versjonen av Netflix-appen.

Går via Google Play

Den nye funksjonen vil være knyttet opp mot Google Play, så det er altså betalingsinformasjonen som er lagret i Googles app-butikk som vil bli brukt til å betale for Netflix. 

Snart kan du betale for Netflix fra selve Android-appen, her avbildet.
Snart kan du betale for Netflix fra selve Android-appen, her avbildet. Foto: dennizn/Shutterstock.com

Dermed kan man altså samle mer kredittkortinformasjon på samme sted, eller eventuelt betale for Netflix kun med Google Play-kreditt, om man foretrekker å spre kortinformasjonen sin minst mulig på nettet.

Det er verdt å merke seg at den nye funksjonen ikke vil være tilgjengelig for alle Android-brukere ennå. Ifølge Netflix skal oppdateringen kun rulles ut til et begrenset antall brukere i alle regioner i første omgang, noe som skal skje i løpet av de kommende ukene.

Allerede lansert til iOS

Formodentlig vil funksjonen imidlertid få en bredere lansering noe senere dersom alt går bra, men et konkret tidspunkt foreligger altså ennå ikke. Som Variety melder ble betaling for Netflix direkte fra appen for øvrig lansert til iOS allerede i september i fjor

Google tar vanligvis 30 prosent av abonnementsgebyrer som betales direkte fra mobilapplikasjoner. Det er imidlertid uvisst akkurat hva slags avtale Netflix har fremforhandlet med Google. For forbrukere vil det uansett trolig ikke bety høyere pris, da Netflix ikke krever mer for abonnementer som betales fra apper, i motsetning til andre selskaper.

Netflix er stadig i utvikling: Nå ser det endelig ut til at tjenesten vil åpne for offline-avspilling av innhold »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen