Nå blir det enklere å bruke Facebook på rimelige mobiltelefoner

Nå blir det enklere å bruke Facebook på rimelige mobiltelefoner

(Bilde: Facebook)

Nå blir det enklere å bruke Facebook på rimelige mobiltelefoner

Lanserer ny «lett-versjon» av Facebook for mobiler.

Mange har verken anledning eller lyst til å bruke mange tusen kroner på en mobiltelefon, noe som igjen kan ha den ulempen at man går glipp av nytteverdien til krevende applikasjoner. I januar meldte vi at Facebook ville rette på dette ved å lansere en ekstra lettdreven versjon av mobilappen sin, og nå er denne lansert.

I en pressemelding har selskapet nemlig nå offisielt kunngjort «Facebook Lite», som er en vesentlig mindre krevende utgave av selskapets Android-applikasjon. Appen skal først rulles ut i Asia, men Europa skal følge etter i de kommende ukene.

435 kilobyte

Facebook Lite tar bare opp 435 kilobyte på mobilen, som gjør den både lynrask å installere og lynrask å starte opp.  Dette går selvsagt på bekostning av funksjonaliteten, men appen ivaretar likevel mange av de viktigste kjernefunksjonene.

Du har tilgang til både nyhetsstrømmen, statusoppdateringer, bilder, varslinger og andre ting. Video er imidlertid noe av det som ikke vil være tilgjengelig med Facebook Lite, av naturlige årsaker.

Designet for 2G-nettverk

I beskrivelsen av appen på Google Play står det blant annet at appen var designet for 2G-nettverk og områder med begrenset nettilgang. Den er i utgangspunktet designet for såkalte vekstmarkeder, altså steder med svak økonomi der man forventer kraftig økonomisk vekst i løpet av relativt nær fremtid, men denne endelige versjonen vil altså bli lansert også i Europa.

– Mer enn én milliard mennesker i hele verden har tilgang til Facebook på mobile enheter på nettverk av varierende art. I mange områder kan nettverkene være trege og ikke i stand til å håndtere funksjonaliteten i Android-versjonen av Facebook. Facebook Lite var laget for disse situasjonene, skriver selskapet i pressemeldingen.

Selv om land som Norge altså kanskje ikke er hovedmålgruppen, kan nok appen likevel være et aktuelt alternativ for brukere også her til lands. 

Facebook utvikles stadig: Nå har Facebook Messenger fått støtte for videosamtaler »

(Via Recode)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen