Phantom 3-dronene fra DJI blir nå smartere.
Phantom 3-dronene fra DJI blir nå smartere. (Bilde: BLUR LIFE 1975/Shutterstock.com, DJI)

Nå blir de populære kameradronene til DJI mer intelligente

Slipper stor oppdatering som gjør dronene langt smartere.

I forbindelse med IFA-messen i Berlin har den kjente kameradrone-produsenten DJI nå kunngjort at de skal slippe en stor oppdatering som gjør dronene vesentlig smartere enn tidligere. Det kan man lese i en fersk pressemelding fra selskapet.

Oppdateringen kommer i form av ny «firmware», og omfatter kameradronene i Phantom 3-serien, samt Inspire One. Tidspunktet for den nye oppdateringen er 7. september.

Intelligente funksjoner

Med dette får dronene altså et knippe nye, «intelligente» flymoduser. Disse inkluderer blant annet en «waypoints»-funksjon, som innebærer at man kan forhåndsdefinere en rute, som dronen deretter følger på egen hånd, mens man selv for eksempel kan konsentrere seg om å styre kameraet.

DJI Inspire One får også de nye oppdateringene.
DJI Inspire One får også de nye oppdateringene. Foto: Sunny Forest/Shutterstock.com, DJI

Denne modusen gjør det også mulig å definere farten på dronen. En annen funksjon heter «point of interest» og går ut på at dronen automatisk flyr rundt et bestemt objekt og samtidig sørger for å holde objektet midt i bilderuten på kameraet.

Følger etter brukeren

Dronene vil også bli utstyrt med «follow me»-modusen som mange andre kameradroner har, og som setter dronen i stand til å automatisk følge etter brukeren. Denne fungerer ved å sende ut til signal fra mobilen, som dronen bruker som «guide».

Et par øvrige funksjoner gjør det lettere å fly dronen tilbake til utgangspunktet dersom dronen befinner seg langt unna, samt enklere å fly dronen i riktig retning dersom kameraet er snudd i en annen retning. Mer informasjon finner du hos DJI.

Her er en ny drone som filmer i 4K-oppløsning: Den er heller ikke så skrekkelig dyr »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen