Nå blir Amazon virkelig en Dropbox-konkurrent

Nå blir Amazon virkelig en Dropbox-konkurrent

Lar deg synkronisere filer mot nettskyen.

For et par år siden lanserte Amazon sin skytjeneste, Cloud Drive, som lot kundene lagre musikk de kjøpte fra nettbutikken på nett. Hovedutfordringen for de som ønsket å bruke den som en skylagringstjeneste, var at den ikke synkroniserte mapper og filer du hadde på forskjellige datamaskiner med hverandre.

Nå har selskapet oppgradert tjenesten, og både Mac- og Windows-brukere kan synkronisere filer i en egen mappe på deres datamaskiner, melder Ars Technica. Dermed har Amazons alternativ nå fått den samme funksjonaliteten både Dropbox, Google Drive og Microsoft Sky Drive har hatt en god stund.

Mye gratis, mer til lav pris

– Den nye appen til Windows og Mac inkluderer nå File Sync, som enkelt lar brukere lagre og få tilgang til filer i Amazon Cloud Drive fra en mappe på datamaskinen. Filer i denne mappen lagres automatisk i Cloud Drive, og kan nås direkte fra datamaskinen eller i nettleseren, fortalte en talsperson for Amazon til Ars i en e-post.

Med denne nyheten virker med ett Amazon Cloud Drive hakket mer forlokkende enn før. At du får 5 GB gratis lagringsplass er et absolutt pluss mot Dropbox sine 2 GB gratis plass, men fortsatt hakket mindre enn de 7 GB du får gratis fra Microsoft.

Prisene for tjenesten dersom du ønsker å bli en betalende kunde er de samme hos Amazon som for Microsoft SkyDrive, marginalt billigere enn Google Drive, og omtrent halvparten av prisen Dropbox krever.

Det finnes en rekke gode skylagringstjenester:
Les vår store samletest »

(Kilde: Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen