Nå blir actionkameraet enda råere

Nå blir GoPro enda råere

Kameraet får både enda bedre videokvalitet og egen programvare.

Kampen om hodekamera-markedet hardner til. Den ledende aktøren GoPro tar nå grep for å sikre markedsandelene. En oppdatering av deres HD Hero2-kamera gir mengder med ny funksjonalitet, og det beste? Den er gratis.

Høyere bitrate
Du som har GoPro HD2 kan glede deg over dette: Kameraet får nå mulighet til å filme 24 bilder i sekunder, noe som gjør det enda lettere å integrere GoPro-filene inn i annet materiale. Det mest spennende er likevel at GoPro-kameraene har fått en modus kalt protune. Denne modusen kan forandre GoPro-kameraet drastisk, og gir deg nå mulighet til å få enda større kontroll over sluttresultatet.

Ikke bare økes bitraten fra 15 mbps til 35 mbps, men bildebehandlingen som kameraet selv utfører er nå minimalisert, for å gi deg større friheter i etterarbeidet. Til sammenlikning har fullformatskameraet Canon 5D mark III en bitrate på 38 Mbps, så det blir spennende å se om denne oppgraderingen omsettes i bedre videokvalitet - og hvor mye. Riktignok begrenses GoPro av en liten bildebrikke, men det er ingen tvil om at denne oppgraderingen gjør kameraet enda mer spennende.

Les også: Sony utfordrer GoPro.

Slik ser programvaren til GoPro ut.
Slik ser programvaren til GoPro ut.

GoPro Hero2 har også fått en "log curve" som gir deg mulighet til å lettere fargekorrigere GoPro-materialet opp mot andre kameraer, som for eksempel nevnte 5D Mark III. Her har spesialister fra selskapet Technicolor vært med på laget, som fra før har sluppet fargeprofiler til forskjellige kameraer.

GoPro får egen programvare
I tillegg har GoPro fått sin egen programvare, kalt CineForm. Programvaren kan blant annet konvertere GoPro-materialet til et mer redigeringsvennlig filformat, i tillegg til at du kan bearbeide materialet ved å sette eksponering, hvitbalanse og lignende.

Vil du gi GoPro-en din en frisk, intern oppussing? Gå over til GoPro sin hjemmeside for å laste ned godbitene.

Les også: Ny superhelt fra GoPro.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen